Gazete Vatan Logo

Kimse sizi hatır için oyuncu yapmaz

Ufak Tefek Cinayetler’de Esra karakterini oynayan Derya Beşerler, “Ablamın veya bir başkasının bana bir kapı açmasıyla, yardımıyla oyuncu olmadım. Zaten kimse kimseyi hatır gönül için bir yerde oynatamaz, oyuncu yapmaz” diyor.

Beş yıldan fazladır oyunculuk yapıyorsun, nasıl geçti bu süreç?

Hem su gibi geçti, hem de zorlu geçti. Bu sektörde var olmak çok da kolay olmuyor biliyorsun. Zorlandığım zamanlar oldu ama geriye dönüp baktığımda, zaman ne çabuk geçmiş diyorum yine de...

Bu işe başladığından bu yana hangi tereddütlerin yok oldu?

Oyuncuların sektöre dair her zaman korkuları vardır. Özellikle son yıllarda, bir projenin başlamasıyla bitmesi bir olabiliyor. Onaylanan bir iş aniden iptal olabiliyor. O yüzden kaygılarım yok demek gerçekçi olmaz. Ama bu sürede, kendime dair kaygılarım daha azaldı diyebilirim. Kendimi geliştirmeye özen gösterdim ve bunun sonucunda da kendime güvenim arttı ve kaygılarım eskiye oranla azaldı,ancak tabii ki yok olmadı.

Ablan Zeynep Beşerler bu noktada ne kadar etkili oldu?

Ablamın veya bir başkasının bana bir kapı açmasıyla, yardımıyla oyuncu olmadım. Zaten kimse kimseyi hatır gönül için bir yerde oynatamaz, oyuncu yapmaz. Hiçbir yapımcı, yönetmen hatır için gelsin bu rolü de o oynasın demez, sanmıyorum. Kaldı ki böyle bir davranış ikimizin de tabiatına aykırı.Ablamla yollarımız tamamen ayrı yollardan giderek bir noktaya vardı. Bu süreçte benim her zaman arkamdaydı.Bana büyük destek verdi.

Haberin Devamı

Abla-kardeş kıyaslaması yapıldığında ne düşünüyorsun?

Bu kıyaslamaya ikimizin de vereceği tek ortak cevabımız, “O iyi olsun yeter” olur. Benim başarılı olmam ablamın her zaman hoşuna gider. Zaten ablamın başarısı beni hep mutlu eden bir durumdur. Bu yüzden bizi böyle bir kıyas rahatsız etmez. Biz kardeşiz. Bunun önüne hiçbir şey geçemez.

Dizinin başarısının sırrı entrikalarda

“Oyunculuk bana yetti, buraya kadar” dediğin anlar oldu mu?
Tabii ki yıldığım ve yürümüyor dediğim zamanlar oldu. O noktada ailem her zaman arkamdaydı. Çevremde bana inanan insanlar olduğunu görünce ve bana yılmamam gerektiğini hatırlattıklarında gücü bulup yoluma devam ettim.
Hep oyunculukla mı devam edeceksin?
Sinema bölümünden mezunum, ablamdan dolayı da set ortamını soluyarak büyüdüm. Böyle olunca açıkçası bu sektör dışında bir şey yapmanın hayalini hiç kurmadım. Yazdığım iki hikaye var.İlerde onların hayata geçmesini istiyorum.
Ufak Tefek Cinayetler’de tüm oyuncular büyük bir çıkış yakaladı sen ne düşünüyorsun?
İlk senaryoyu okuduğumda çok farklı olacağını hissetmiştim. Ve ne olursa olsun bu işte varım dedim. Dizideki şeyler bizim alışkın olmadığımız entrikalar çok farklı oyunlar. Bence bu farkla karşılığını buldu. Dizinin bu kadar başarılı olmasında, doğru kast seçiminin de etkisi büyük. Bütün oyuncular, işin hakkını veriyor diye düşünüyorum. Bu yüzden böyle bir dizide Esra gibi bir karakteri canlandırmanın tadını çıkarıyorum. İlk defa kendi karakterimden çok uzak bir karakter canlandırıyorum, çok mutluyum.
Marjinal roller hoşuma gidiyor
Dizideki gibi entrikalarla ve kadınlarla karşılaşsaydın ne yapardın?
Olduğum yerden eşyalarımı bile bırakıp, arkama bakmadan kaçardım! Böyle kadınlar var mı diye düşünüyorum ama çevremdekilerden hep ‘bizde bir Merve var aynısı, Pelin var tıpkısı’ şeklinde şeyler duyuyorum. Demek ki böyle karakterler hayatta var ama bize denk gelmemiş. Bu yüzden şanslıyız.
Dizide kim ölüyor biliyor musun?
İnan ben de her hafta senaryoyu aynı heyecanla okuyorum öğrenmek için ama bilmiyorum.
Ne tarz rollere sıcak ne tarz rollere mesafelisin?
Marjinal ve değişik rolleri oynamak daha çok hoşuma gider. Aşık saf kız karakterleri dışında, oyun kuran, heyecanlı karakterleri oynamak daha arzuladığım bir şey. Kötü bir karakteri oynamak beni daha heyecanlandırır.

Haberin Devamı