Gazete Vatan Logo

Kilisede katliam yapan genç suçlu bulundu

ABD Charleston'da siyahilerin gittiği kiliseyi basıp 9 kişiyi öldüren beyaz Amerikalı için kararını veren jüri, şüphelinin 33 ayrı suçu işlediği kanaatine vardı.

Kilisede katliam yapan genç suçlu bulundu

ABD'nin Güney Carolina eyaletine bağlı Charleston kentinde siyahilerin gittiği tarihi kiliseye gerçekleşen katliam için jüri kararı açıklandı.

Siyahilerin gittiği 200 yıllık Emanuel Afrikan-Methodist Episcopal Kilisesi'ne (AME) geçen yıl haziran ayında silahlı saldırı düzenleyen 22 yaşındaki beyaz Amerikalı Dylann Roof (22), jüri tarafından suçlu bulundu.

ABD Bölge Yargıcı Richard Gergel başkanlığında yapılan duruşmada kararı ilan eden jüri, AME'de 9 kişinin katledilmesi nedeniyle 33 ayrı suçtan yargılanan Roof'un federal nefret suçu işlediğine hükmetti. Roof'un her bir cinayet için 'adam öldürme', 'nefret' ve 'dini vecibelerini yerine getirmenin engellemesi' dahil 33 suçu sabit görüldü.

Mütalaasını veren Savcı Yardımcısı Nathan Williams, "Bu suçlara hazırlık aşaması onun derin nefretini gösteriyor. Eylemleri onun korkaklığını gösteriyor, ırksal cehaletini yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

İdam dahil ağır bir ceza alması beklenen Roof'la ilgili cezanın belirlenmesi için görülecek davaya, 3 Ocak 2017'de başlanacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Dylann Roof, 17 Haziran 2015'te düzenlediği silahlı saldırıda dokuz siyah Amerikalıyı öldürmüş, bir kişiyi yaralamıştı. Saldırının ardından bir internet sitesinde 'ırkçı manifesto' yayınlayan Roof'un, ırkçı fotoğraflar da paylaştığı ortaya çıkmıştı.