Gazete Vatan Logo

Kilis'te camiye Katyuşa roketi düştü

SURİYE’den ateşlenen Katyuşa roketatar mermisi akşam saatlerinde Kilis Valiliği’ne 100 metre uzaklıkta bulunan Tekke Camisi’nin avlusuna düştü. Şiddetli patlamada 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Kente sabah Suriye’den atılan roketatar mermilerinden 16 kişinin yaralanmasının ardından akşam saatlerindeki bu patlama gerginliği tırmandırdı. Toplanan bir grup Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da bulunduğu Kilis Valiliği’ne yürüyüşe geçince polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti, ortalık savaş alanına döndü.

Kilis'te camiye Katyuşa roketi düştü

Kilis kent merkezine bugün saat 10.40’ta Suriye’den atılan 2 roketatar mermisinden biri bir evin çatısını delerek içerde, diğeri bir başka evin bahçe duvarında patladı. Patlamalarda aralarında 6 kişi şarapnel parçalarının isabet etmesi, 10 kişi de sinir krizleri geçirdiği için hastaneye kaldırıldı.

ROKET CAMİYE DÜŞTÜ; 1 ÖLÜ, 10 YARALI

Kentte halk bu olayın şokunu atlatmadan saat 18.10’da, Kilis Valiliği’ne yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Tekke Camisi’nde büyük bir patlama meydana geldi. Suriye’den atılan roketin cami bahçesine düşmesiyle meydana geldiği sanılan patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Patlamada cami ile çevresindeki ev ve işyerleriyle araçlar hasar gördü.

Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri ambulanslarla yaralıları hastanelere taşırken, güvenlik güçleri de vatandaşları bölgeden uzaklaşmaları yönünde uyardı.

VALİLİĞE YÜRÜYEN KALABALIĞA MÜDÜHALE

Patlama sonrası bölgede toplanan kalabalık, ’Yeter artık’, ’Yetkililer neden önlem almıyor’ diyerek Kilis Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da bulunduğu Valilik binası çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, göstericilere dağılmaları uyarısında bulundu. Kalabalık dağılmayınca polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. Gruptakiler ise müdahale sonrası güvenlik güçlerine taş atarak karşılık verdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Haberin Devamı

Bölgedeki gerginlik sürerken, Başbakan Yardımcısı Akdoğan, valilik binasında bekledi.

18 Ocak'tan bu yana 45 roket atıldı, 16 kişi öldü.

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN KİLİS'TEN AYRILDI

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, geniş güvenlik önlemleri altında Kilis'ten ayrıldı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, geniş güvenlik önlemleri altında kara yolu ile Gaziantep Havalimanı'na hareket etti. Akdodoğan'ın özel uçakla Ankara'ya gideceği öğrenildi.

KİLİS'TEKİ ROKETLİ SALDIRIDA ÖLÜ VE YARALILARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ
Kilis’te, roketli saldırıda ölen ve yaralıların isimleri belirlendi.
Saat 18.00’de kent merkezine atılan roketlerde Fatma Demir (36) hayatını kaybederken, Hayri Kurt (57), İsmail Ufak (49), Fadil Emin (23), Emel Mesri (23), İsmail Yıldızoğlu (45), Semra Çürükoğlu (34), Filiz Çürükoğlu (6), Gizem Çürükoğlu (8), Berat Yıldızoğlu (13) ve Yusuf Demir (47) yaralandı.
KİLİS’E 5 ROKET DÜŞTÜ: 1 ÖLÜ, 26 YARALI
Kilis’te bugün saat 18.00 sıralarında kent merkezindeki Tekke Camii avlusunun yanısıra aynı saatlerde yine cami yakınına ve Demirciler Mahallesi olmak üzere iki roket mermisi daha düştü. Olayda ölen Fatma Demir’in, Demirciler mahallesi’nde akşam akşam isabet eden roket mermisinin patlaması sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Bugün toplam 5 roketin düştüğü Kilis’te 1 kişi ölü, 26 kişi de yaralandı.
Ocak ayından bu yana Kilis’e düşen roket sayısı 40’ı aşarken meydana gelen paklamalarda 5’i Suriyeli 16 kişi yaşamını yitirdi, 50’yi aşkın kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı