Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi belli oldu!

CHP'de dün yaşanan Başkanlık yarışının ardından PM için kıyasıya mücadele var. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesindeki isimler belli oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde dün Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce arasında geçen yarıştan Kılıçdaroğlu'nun galibiyetle çıkmasından sonra Parti Meclisi'nin belirlenmesi içinde bugün büyük bir mücadele var.

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİ BELLİ OLDU

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, merakla beklenen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun PM üyeliği için "anahtar listesi" belli oldu. Ercan Karakaş, Gülseren Onanç, Tuncay Özkan, İlhan Cihaner, Zekeriya Temizel listede yer alan isimler arasında.

"Birlik ve Kardeşlik Listesi-Parti Meclisi" başlıklı listede yer alan bazı isimler şöyle:

Saliha Sena Kadıgil

Sena Kaleli

Ercan Karakaş

Haluk Koç

Durdu Özbolat

Ümran Köksüz

Bülent Kuşoğlu

Nihat Matkap

Ekrem Kerem Oktay

Gülseren Onanç

Kadir Gökmen Öğüt

İrfan Önal

Yasemin Öney Cankurtaran

Murat Özçelik

Tuncay Özkan

İhsan Özkes

Engin Özkoç

Faik Öztrak

Serpil Öztürk

Şafak Pavey

Şenal Sarıhan

Mehmet Ali Susam

Sezgin Tanrıkulu

Gürsel Tekin

Zekeriya Temizel

Bülent Tezcan

Erdoğan Toprak

Halit Toraman

Elif Uzunşimşek

Hüseyin Yaşar

Haberin Devamı

İdris Yıldız

Candan Yüceer

Alaattin Yüksel

Gürkut Acar

Onursal Adıgüzel

Veli Ağbaba

Ezgi Akar

Yakup Akkaya

Zeynep Altıok

Enis Berberoğlu

Tekin Bingöl

Rana Bozkurt

Volkan Canalioğlu

Cemal Canpolat

İlhan Cihaner

Aytun Çıray

Gül Çiftçi

Zeki Eker

Ahmet Ertuğrul

Levent Gök

Didem Gültekin

Fevzi Gümüş

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNE GİREMEYENLER

Kılıçdaroğlu'nun PM listesine Seyhan Erdoğdu, Eray Yıldırım, Faruk Loloğlu, Emrahan Halıcı, Sencer Ayata, Umut Akdoğan gibi isimler giremedi.

İNCE'NİN LİSTESİNDEKİLER

Muharrem İnce'nin de bir anahtar liste çıkarması bekleniyor. O isimler arasında ise Şevki Kulkuloğlu, Macit Özcan, Tanju Özcan, Ümit Özgümüş, Sühely Batum, Hakkı Süha Okay, Dilek Akagün Yılmaz, Ali Özcan, Seyfi Oktay, Mustafa Farsakoğlu, Mert Ünlü, Eray Zengin, Haluk Pekşen gibi isimler yer alıyor.

SOL KANATTA HAREKETLİ ANLAR

Parti'nin sol kanadından da bir anahtar liste bekleniyor. Fikri Sağlar, Berhan Şimşek, Gökhan Günaydın da o grup içerisinden yer alan isimlerden. Fikri Sağlar, geçtiğimiz parti meclisi oluşturulurken Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini delen isimlerden biriydi. Sol kanadın yine aynı mücadeleyi vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

BEKAROĞLU FORMÜLÜ

CHP PM listesine kesin gözüyle bakılan Mehmet Bekaroğlu'nun, PM aday listesinde adı geçmedi. Bunun yerine farklı bir yol izlendi. Toplamda 60 üyesi olacak PM'nin 52'sini delegeler seçecek. Bir de Bilim Kültür ve Yönetim Platformuna 8 isim seçilecek. Mehmet Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu tarafından bu listeden aday gösterildi. Kılıçdaroğlu, bu şekilde Bekaroğlu'nun PM’deki yerini garantilemeye çalıştı.

UMUT ORAN VE ADNAN KESKİN ADAY OLMADI

CHP'nin Deniz Baykal dönemindeki Genel Sekreteri, Kılıçdaroğlu döneminde de bir ara örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Adnan Keskin ise PM'ye aday olmadı.

Aday olmayanlar konusunda bir başka öne çıkan isim ise Umut Oran. Oran, dünkü Genel başkanlık seçim sonucunun ardından yazılı bir açıklama yaparak, PM'ye aday olmayacağını kamuoyuna duyurdu.