Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'nun ağabeyi il yönetiminde!

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş ve yönetim kurulu üyeleri, MYK tarafından görevden alınarak, yerlerine yeni atamalar yapıldı. Yeni atanan yönetim kurulu üyeleri arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu da görev aldı. Atanan il Başkanı Kemal Bozkurt, ilk olarak Merkez İlçe Başkanı ve yöneticilerini görevden alıp, yerlerine yeni atamalar yaptı.
CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de İl Başkanı Hüseyin Güneş ve yönetim kurulunu görevden alırken, yerlerine yeni atamalar yaptı. MYK, tarafından alınan kararlar CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil tarafından il başkanlığına faksla bildirildi. Gönderilen faksta şu ifadeler yeraldı:

"5 Aralık 2011 tarihli Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Tunceli il yönetim kurulunun durumu görüşülmüştür. CHP tüzüğünün 43’üncü maddesi uyarınca İl Başkanı Hüseyin Güneş ve il yönetim kurulunun, gizli oyla ve katılan üyelerin oybirliği ile görevden alınmasına, kongre ortamında partinin çalışmalarının aksatılmaması, ayrıca uyumlu çalışmaların sağlanması için il yönetim kuruluna Kemal Bozkurt’un başkanlığında aşağıdaki isimleri yazılı olan üyelerin atanmasına, Merkez Yönetim Kurulu’nun 5 Aralık 2011 tarihli toplantısında karar verilmiştir."
Tunceli İl Başkanlığı’na atanan ve kentte eczacılık yapan Kemal Bozkurt, 2009 yılında Onur Öymen’in yaptığı Dersim açıklamaları nedeniyle parti üyeliğinden istifa etmiş, dah asonra geri dönmüştü. CHP genel merkezi tarafından Tunceli’de il yönetim kurulu listesinde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de yaşayan emekli öğretmen ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu da yeraldı. Yönetim kurulunun diğer üyeleri de Murat Kaya, Özlem Şen, İmam Erdem, Ekrem Öz, Nuriye Boztaş, Tülay Barut, Nursen Cömert, Deniz Karaağaç, Hüseyin Şengezer, Timur Özsoy, Baba Meriç, Aydın Karataş ve Yaşar Adın.

YENİ BAŞKAN, İLÇE TEŞKİLATINI GÖREVDEN ALDI

Tunceli CHP İl Başkanlığı’na atanan Kemal Bozkurt, ilk olarak Merkez İlçe Başkanı Mukadder Çeker ile yönetim kurulunu görevden aldı. Çeker’in yerine İmam Biçer ile 14 kişilik merkez ilçe yönetim kurulu atadı.

GÜNEŞ, ’ALINMAMIZ HUKUKSUZ’

Görevden alınmasına tepki gösteren eski il başkanı Hüseyin Güneş, Perşembe ya da Cuma günü Tunceli’ye gelerek açıklama yapacağını söyledi. İl dışında bulunan Güneş, DHA’ya telefonla yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Görevden alınmamız tamamen hukuksuzluktur. Hani biz tüzüğe madde ekleyeceğiz, başarılı illeri görevden almayacağız diyorlardı. Nerede bu söz, biz Türkiye’de en başarılı örgüt durumundayız. Bizi görevden almaları için hiçbir gerekçe yokken keyfi bir şekilde MYK bizi görevden aldı. Bu görevden alma kararını arkadaşlarımız ile değerlendiriyoruz ve yargıya götüreceğimizi de söyleyebilirim. Ayrıca Tunceli’de yapacağım açıklamalar ile çok şarsıcı bilgiler açıklayacağım ve herkes gerçekleri öğrenecek. Şimdilik bunları söylüyorum. Yeni atanan lise ise tamamen Kılıçdaroğlu ailesine yakın isimlerden oluşan bir aile yönetimi durumundadır. Demokrasiden bahsedenler bunu yapıyorsa artık ne söylenebilir?"

Haberin Devamı