Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’nun ‘Recep Bey’ atağı

Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda konuştu: İktidara koşuyoruz

Kılıçdaroğlu manifesto niteliği taşıyan konuşmasında ’Başbakanlık’ vaatlerini sıraladı. CHP tabanına ise hem ’parti içi demokrasi’hem de iktidar sözü verdi

YÜZDE 10 BARAJI İNECEK: Yüzde 47 oyla Meclis’te yüzde 63 temsil olmaz.

AİLE SİGORTASI GELECEK: Dünya 1971’den beri uyguluyor, bizde niye yok?

TAŞERON SİSTEMİ BİTECEK: Zonguldak’ta ölen madencilerin tamamı taşeron.

DOĞU GÜNEYDOĞU’DA YATIRIM: Devlet yatırımcıya sıfır faizli kredi verecek.

OSB’LERE MESLEK LİSESİ: Her organize sanayi bölgesine yatılı kurulacak.

KÜRT SORUNU: Her kimlikten vatandaş baş tacıdır. Ayrışma politikaları ters yüz edilecek.

YENİ ANAYASA: Batı standartlarına bir anayasa yapacağız. Güçler ayrılığı ilkesi güçlendirilecek.

HESAP VERECEĞİZ: TBMM’de Kesin Hesap Komisyonu kuracağız. Başkanı anamuhalefet lideri olacak. Hesap vermekten korkmayacağız.

SİYASİ AHLAK YASASI: Vurguncunun, talancının, ihaleye fesat karıştıranın, kalpazanın Meclis’te yeri yok.

AB’YE DE ÇATTI: Ya adam gibi müzakere yapın, tarih verin ya da size mahkum değiliz.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ: Bu ülkeye demokrasiyi getirdik, parti içi demokrasiyi de getireceğiz.

GENÇLEŞME SİNYALİ: Gençlik ve kadın kollarını daha güçlü hale getireceğiz.

BÖLÜNME LÜKSÜ YOK: Temiz toplumdan yana herkes gelsin, hukuku egemen kılacağız.

İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ DEĞİL, İKTİDAR KOŞUSU: Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yürüyeceğiz.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Recep Bey’ atağı

ANKARA - Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa tek aday olarak gösterilmesinin ardından yaptığı kurultay konuşmasında, CHP’nin yeni dönem siyasetinin ipuçlarını verdi. Kılıçdaroğlu adeta “manifesto” niteliği taşıyan konuşmasında özetle şöyle dedi:

KASET HATIRLATMASI: Sayın Baykal’a karşı yapılan komplonun failleri henüz ortaya çıkmış değil. O failleri bulmak bizim boynumuzun borcudur. Hükümete düşen görev komplonun parçası değilse failleri ortaya çıkarmaktır. Başbakan geçen gün herhalde ülkeyi yönetmekte biraz zorlandı veya sorunları gözardı etmek için CHP’nin içişleriyle uğraşmaya başladı. Bildiğim hiçbir Kasımpaşalı dedikodu yapmaz, belaltı siyaset yapmaz. Kasımpaşalı unvanını ondan geri almak Kasımpaşalılar’ın görevidir.

HALK SÖZÜ: Yoksulluğun işsizliğin haksızlığın rüşvetin sonunu getirmek inşallah bize nasip olacak. Bu kongre tarihi bir kongredir. Artık düğmeye basıyoruz. Mustafa Kemal ve arkadaşları bu ülkeyi kurarken önce halk dediler. İlk sözümüz de son sözümüz de halk olacaktır.

CHP TARİFİ: CHP Kuva-i Milliye demektir. Müdafa-i hukuk demektir. Anafartarlardır, Conkbayıdırıdır. İzmirde Hasan Tahsin, Lozanda İnönü’dür. Tuttuğunu koparır. Erzurum’da Nene Hatun K.Maraş’ta Sütçü İmamdır. CHP değişimcidir ve devrimcidir. Çaycısı, simitçisi, işçisi emeklisi çiftçisiyle toplumun tüm katmanlarıyla beraber olacağız.

SANAYİCİ KAMU GÖREVLİSİ: Yeniden üreten Türkiye’yi kuracağız. Sanayici üretecek, istihdam yaratacak. Onun önündeki engelleri biz kaldıracağız. Sanayici artık bu ülkenin kamu görevlisi. Her organize sanayi bölgesinde sanayicinin beklediği ara eleman gücünü karşılamak için yatılı meslek liseleri kuracağız.

RECEP BEY EKONOMİ BİLMİYOR: Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. Üniversite mezunları arasında işsizlik yüzde 35-40’a çıktı. Batman’a, Hakkari’de yüzde 50. Recep Bey’in güzel bir buluşu var ’Her işveren 1 kişi çalıştırsa sorun çözülür’ diyor. Recep Bey’in mucizesi hayata geçti mi? Hayır. Çünkü Recep Bey ekonomi, piyasa nedir bilmiyor. Ekonomi bilmeyen insanın ülkeyi yönetmesine hazır mısınız?

TERÖR VE KÜRT SORUNU DEMEDİ...: Kanayan yaramız var. Milyonlarca insanımızı yitirdik. İzlediğimiz politikalarla adece teröre destek verdik. İşsizlik yoksulluk yarattık, hayvancılığı öldürdük. Bu anlayışı ters yüz edeceğiz. Bölgede önce istihdam yaratacağız. Her kimlikten vatandaşın başımızın üstünde yeri var. Her inanca da saygılıyız.

EMEKLİYE: Emekliler her yerde şikayet ediyorlar ’Geçinemiyorum’ diye. İyi de kardeşim geçinemiyorsan niye AKP’ye oy veriyorsun? Senin haklarını ben savunuyorum. Seni 2. sınıf vatandaş ilan ettiklerinde biz TBMM’yi terk ettik senin için yaptık bunu. Biz onları baştacı yapacağız.

HALKIN DEVRİMCİSİ OLACAĞIZ (Devrimci Kemal sloganları üzerine): Halkın devrimcisi olacağız.

SEÇİM BARAJI: Söz veriyoruz. Yüzde 10 barajını aşağıya çekeceğiz. Böylece Recep Beyin gerçek milli iradesini görmüş olacağız. Başkalarının oyunu kendi oyu gibi övünerek anlatamayacak.

SİGORTASIZ BAŞÖRTÜLÜLER: İstanbul’un merdiven altı atölyelerinde binlerce başörtülü kız üretim yapar. Siz hiç AKP’nin, yani Recep Bey’in, ’bu kızlar kayıt dışı çalışıyorlar, bunları kayıtlı yapalım, sendikalı yapalım’ dediğini gördünüz mü? İşte bu başörtüsünü bunlar sömüyorlar. Biz o atölyelere gideceğiz. ’Seni sigortalı, sendikalı yapacağız’diyeceğiz.

AİLE SİGORTASI FORMÜLÜ: Yoksulluğu çözmenin yolu aile sigortasıdır. İLO’nun sözleşmesinin 9. sigorta dalını Türkiye’de uygulayacağız.

YENİ ANAYASA SÖZÜ: CHP iktidarında söz veriyorum çağdaş batı standartlarına uygun insanımızın kültürünü özümseyen bir anayasa yapacağız.

KALPAZANDAN BAŞBAKAN OLMASIN: Vurguncunun, talancının, ihaleye fesat karıştıranın, kalpazanın parlamentoda yeri yoktur. Artık bu ülkede Ali Dibocu’dan Adalet Bakanı, naylon faturacıdan Maliye Bakanı, kalpazandan da Başbakan olmasın. Bu düzeni yıkacağız. Birileri halkı dolandırarak cebini dolduruyorsa ona da hesap soracağız. TBMM’de Kesin Hesap Komisyonu kuracağız. Başkanı da Anamuhalefetten olacak.

RECEP BEY MAĞDUR?: Hazmedemediğim bir şey var. 7 yıldızlı otellerde tatil yaparsın, 5 yıldızlı otelde düğün yaparsın ama adam mağdur. Çin seddi gibi duvar örersin, yanında helikopter pisti. Havuzlu villada oturursun. Ama adam mağdur. 4 çekerli ciplere binersin keyfin gıcır, ama adamcağız mağdur. Beyefendiye bir uçak yetmiyor, ikinciyi alıyor. Çocuğunu yurtdışında okutuyor. Ama Recep Bey mağdur.

AB’YE DE ÇATTI: AB temsilcileri Türkiye’de otel lobilerinde, bürokrat odalarında bulunarak Türkiye gerçeğini öğrenemezler.

Baykal dönse bile Kemal Bey’i desteklerdim

Kurultayda neşeli olduğu gözlenen Önder Sav, isim vermeden Baykal’ın suçlamalarını yanıtladı. Sav, “53 yıllık hayatımda gördüğüm en coşkulu CHP kongresi oldu” dedi. Sav, şöyle dedi: “Ben aklımı kullanırım. Kılıçdaroğlu’nu desteklediğimi açıklarken duygularım va aklım arasında gidip geldiğimi söylemiştim. Tıkanmış olan CHP’ye bir ufuk açmak gerekiyordu, bu yüzden aklımı kullandım Kılıçdaroğlu’na destek verdim. Baykal dönse bile Kemal Bey’i desteğe devam ederdim. Mutabakat yok diyenler, bu kutsal olmayan bir ittifak diyenler şimdi aynı sözleri diyebilecekler mi? Merak ediyorum.” Sav, Erdoğan’ın Brütüs eleştirisine de “Hayatımda Brütüs olmadım. Klıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıktan sonra Baykal dönüp aday olsa bile yine Kılıçdaroğlu’nu destekleyecektim” dedi.

Haberin Devamı