Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’ndan yeni iddialar

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi ve yeni iddialarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan yeni iddialar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hafta sonu Antalya'ya yaptığı ziyarete ilişkin de bilgi veren Kemal Kılıçdaroğlu, yağış ve hortum nedeniyle ürünleri zarar gören üreticilerle bir araya geldiğini anlattı.Adıyaman'da, Torba Kanun'da tütünle ilgili düzenlemeleri protesto eden üreticilere güvenlik güçlerinin orantısız müdahale ettiğini öne süren Kılıçdaroğlu, üreticilere seslenerek onların hakkını koruyacak, alın terlerinin karşılığını verecek partinin CHP olduğunu kaydetti.

Eğitime ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, sisteminin sıklıkla değiştirilmesini eleştirdi. Taşımalı sistemi de eleştiren Kılıçdaroğlu, nerede çocuklar varsa orada okul olması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "15 yılda yapamadılar. Sözüm söz, 4 yıl içinde yapacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Milli eğitim Bakanlığı bütçesinden yatırıma ayrılan payın da yetersiz olduğunu ileri sürdü.Öğretmenlerin de gelirlerinin ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde öğretmenlik meslek kanunu çıkacaklarını, öğretmenlerin devlet memurları kanunu kapsamı olmayacaklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, ayrıca öğretmenlerin maaşının yükseltileceğini, 3600 ek gösterge verileceğini, her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde de birer maaş ikramiyeye hak kazanacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

KADINA ŞİDDET AÇIKLAMASI

İstanbul Beylikdüzü'nde belediye tarafından sosyal tesis haline getirilen bir mekanda yaptığı konuşmada, yoksulluğun ağır maliyetine dikkati çektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Ekonomideki çarpıklık da kadına yönelik şiddetin bir unsurudur diye söyledim. Evin beyi aylardır, işsizse, geliri yoksa, çocuklarına harçlık veremiyorsa evine büyük bir sinirle geliyor, ufak bir tartışmada hıncını eşinden alıyor dedim. Vay efendim 'sen kadına şiddeti savundun'. Ben kadına şiddeti savunmadım. Savunmayacağım, savunmuyorum. Kadınlara kalkan her el, insanlığa kalkmıştır."

Haberin Devamı

YURT DIŞINA PARA TRANSFERİ İDDİALARI

CHP lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü ve partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Yurtdışında bir kuruş parası varsa herhangi bir bankada, çıksın bunu ispat etsin. İspat ettiği anda Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın taahhüdünü veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba o makamında duracak mı? O da bunun bana taahhüdünü versin. Güya belge açıklayacakmış. Geçmiş konuları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecektir. Kendine bir yerlerden bir şey gönderiliyor. Benim yurt dışına milyonlarca dolarlık paralar gönderdiğimi söylüyor. Belgesi var mı? Yok. Hodri meydan” sözlerine yanıt verdi.

Yurtdışında hesap iddialarıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Man Adası’nda bir şirkete Erdoğan’ın bazı yakınlarının para transfer ettiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu "Erdoğan'a bazı sorular sordum. 'Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini biliyor musun?' dedim. 1.5 milyon liralık dava açtı” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu elindeki belgelerin gerçek olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı