Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan emekliye sitem

Maaşların düşüklüğünden yakınan emekliye sitem etti

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Aliağa İlçesi’nde maaşının düşüklüğünden yakınan bir emekliye, “Hükümet emekliye 5 lira zam yapıyor. Ama seçimlerde sonuç değişmiyor, AKP yine iktidar oluyor. Bence emekliler örgütlenme olarak zayıflar” dedi.

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Emek ve Barış Şenlikleri’ kapsamında Aliağa'ya geldi. CHP'li Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat ile birlikte ilçeye gelen Kılıçdaroğlu'nu kentin girişinde Aliağa Belediye Başkanı CHP’li Ömer Turgut Oğuz, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile partililer karşıladı. Vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu ve ‘adam gibi adam’ sloganlarıyla karşıladığı Kılıçdaroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz'u makamında ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında Başkan Oğuz'dan bilgi alan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Emekli bir vatandaşın “Hükümet neden emeklileri görmezden geliyor maaşımız çok düşük” sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

“Biz bunu her platformda dile getiriyoruz. Son genel seçimler öncesi de dile getirdik. Ancak gördüğünüz gibi AKP oylarını arttırdı. Ben bunun akıl tutulması olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de 9 milyon emekli vatandaşımız var, aileleri ile birlikte en az 18 milyon kişi eder, yani bir partiyi tek başına iktidara getirip ya da iktidardan indirebilecek güce sahipler. Hükümet emekliye 5 lira zam yapıyor ama sonuç değişmiyor. Bence emekliler örgütlenme olarak zayıflar. Türkiye'de emekliler için bir çok dernek hatta sendika bile var. Bireysel olarak çözüm aramak, ya da dert yanmak yerine sivil toplum örgütleri vasıtasıyla çözüm aramak daha sağlıklı ve hızlı çözüm verir. Avrupa'da bunun örneklerini görmek mümkün. Emekliler, sorunlarına sessiz kalıyor. Demokratik bir ülkede sivil toplum örgütleri tepkilerini gösterirler. Biz umutsuz olmayacağız. Eğer biz umutsuz olsaydık bağımsızlık mücadelesi veremezdik. Biz mecliste emeklileri savunduk ve meclisi terk ettik ama, emekli vatandaşlarımız birlik olmuyorlar. Bu iş birlik olarak, tepki göstererek çözülür.”

SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜL TÖRENİ

Daha sonra Belediye binasından ayrılan Kılıçdaroğlu, Emek ve Barış Şenlikleri kapsamında Petkim Lokal 2'de gerçekleştirilen yaklaşık 1000 kişinin katıldığı ‘12'nci Geleneksel Satranç Turnuvası’ ödül törenine katıldı. Sonrasında yakında açılması planlanan Belediye Sosyal Marketini gezen Kılıçdaroğlu, yapılan çalışmayı çok beğendiğini ifade etti. Öğretmen Evi'ni de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Balıkçılar Lokali'nde vatandaşlarla sohbet etti. Son olarak CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'un da konuşmacı olduğu ‘Termik Santraller ve Çevresel Etkileri’ konulu paneli izleyen Kılıçdaroğlu Aliağa'dan ayrıldı.

Haberin Devamı