Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu kararını verdi!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hayri İnönü, Emir Sarıgül ile bir araya geldi, toplantıdan ‘uzlaşı’ çıktı. Hem İnönü hem de Sarıgül’ün “Zaman zaman tatsızlıklar oldu. Artık uzlaşı içinde çalışacağız” diyerek Kılıçdaroğlu’na söz verdiler. Kısa süreli uzlaşının ardından Aksam.com.tr’ye açıklama yapan Başkan İnönü," Genel Başkanımız, Emir Sarıgül'ün de bulunduğu ortamda 'Arkandayım' dedi. Her ortamda beni desteklediğini söylüyordu zaten. Barış oldu. İşimin başındayım" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasında günlerdir süren iktidar kavgası, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki ofisinde yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından uzlaşıyla noktalandı. İhsan Özkes’in bir araya getirdiği Hayri İnönü ve Emir Sarıgül’ün Kılıçdaroğlu’na “Zaman zaman tatsızlıklar oldu. Fevri açıklamalar yaptık ama bundan sonra uyum içinde çalışacağız” diye söz verdikleri öğrenildi. İkili görüşmede Hayri İnönü’nün istediği birim müdürüyle çalışacağının kararı da çıktı.

GENEL BAŞKANIMIZ BENİ DESTEKLİYOR

Uzlaşının ardından konuşan Hayri İnönü, görüşmeyle ilgili olarak şunları söyledi: "Görüşme sizin de bildiğiniz gibi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, İhsan Özkes, Emir Sarıgül ve benim olduğum bir ortamda gerçekleşti. Bir saat kadar sürdü. Kemal Bey bize,' Artık sorunu aranızda halledin. Kırgınlıklara bir son verin ' dedi. Bunun üzerinde samimi bir ortamda geçti toplantı. Yaşanılan sorunları anlattık. Bundan sonra olmayacağına dair sözler verildi. Kemal Bey bana dönerek 'Siz seçilmiş başkansınız. Sizin arkanızdayız' dedi. Toplantı bu şekilde gerçekleşti. Bu görüşmenin ardından çalışmalara başladım" diye konuştu.

Haberin Devamı

BİRLİKTE ÇALIŞMA SÖZÜ VERDİLER

CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes de Şişli'deki 'sulh' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özkes, " Aile içinde bazı sorunların yaşanabileceği, bu sorunların önemli olmadığı, birlik ve beraberlik içinde çalışmalara devam etmeleri yönünde Genel Başkanımızın talimatı oldu. Onlar da tokalaştılar ve birlikte çalışma sözü vererek ayrıldılar" diye konuştu.