Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu ilk kez kızdı

‘Hala bilmiyorsanız ne diyeyim?’

Dün toplanan CHP PM toplantısında ana gündemi terör konusu oluşturdu. Toplantıda bazı PM üyelerinin “Partimizin terör ve Kürt sorununa ilişkin görüşü ne?”, “Anadilde öğretim konusunda ne diyeceğiz?” sorusunu yönelttiği kaydedildi.

Bu sorular üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sinirlendiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, “Benim bu konularda ne söylediğimi hala bilmiyorsanız ne diyeyim ki? Parti programımız net. Raporlar, broşürler ortada. Hiçbirini bilmiyorsanız son olarak seçim bildirgesini okuyun” sözleriyle kızgınlığını dile getirdiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun anadilde öğretim konusunda da, “Ben ana dilin öğrenilmesinden yanayım. Ama devlet eliyle öğretime karşıyım. CHP’nin resmi görüşü budur. Bu bizim parti programımızda zaten var” dediği öğrenildi.

Sağlar döndü

Bu arada PM toplantısında CHP’de yeniden siyaset yapabilmek için başvuru yapan 14 ismin talebi değerlendirildi. Aralarında Gürbüz Çapan ve Fikri Sağlar’ın da olduğu 14 kişi, yapılan oylama sonucu CHP’ye yeniden döndü. Tekin bu görüşmeler sırasında “Parti içinde genel af çıkaralım, herkes dönsün, kucaklaşsın” önerisinde buludu.

Haberin Devamı