Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu geri adım atmadı!

'Kız erkek aynı yurtta kalmıyor ki! Senin derdin yurt sorunu değil, karma eğitim'

Başbakan Erdoğan’ın kız ve erkek öğrencilerin aynı yurtta ve evde kalmalarıyla ilgili açıklamalarına CHP lideri tepki gösterdi: “Kız erkek aynı yurtta kalmıyor ki! Senin derdin yurt sorunu değil, karma eğitim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kalmasını eleştiren Başbakan Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi ve “Dikizleme” ifadesini yeniden kullandı. Ergenekon’dan mahkum olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin babası Muharrem Çelebi de CHP’nin grup toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

‘TOKİ niye yurt yapmıyor?’

“Kız ve erkekler aynı yurtlarda kalmayacak”... Zaten kalmıyorlar ki. Nasıl bir kafa bu? Hayatın boyunca yurdun önünden geçmeyen biri bunu nasıl söyleyebilir? Senin derdin yurt sorunu değil, senin derdin karma eğitimi, nasıl sonlandırırım. Bu ülkede yurt yoksa, sorumlusu kim? TOKİ, Sovyet tipi evler yapıyor, niye yurt yapmıyor? Suudi Arabistan’da kadınlar araba kullanacağız diye mücadele ediyor, yarın sizin için de böyle yasak gelirse şaşırmayın.”

‘Dikizci dedim, haklıyım’

“İstanbul, kimliksizleştirilmeye çalışılıyor. Necip Fazıl, Orhan Veli, Yahya Kemal şiirlerinde İstanbul’u anlatır... İstanbul’a giden bir başka adam daha var. Dolmabahçe’ye oturuyor, görevi Kadıköy’den gelen vapurları dikizlemek... O vapurlarda hayat var, eğlence var işe yetişme telaşı var. Bir de kötü niyetli izleyen var. Böyle bir adamın olduğu ülkede demokrasiden söz edilemez, ancak bir diktatör düşünebilir bunu. Dikizci dedim diye dava açmış, 100 bin liralık. Sevsinler davanı, istediğin kadar dava aç, açmazsan namertsin. TDK’nın sözlüğüne baktım, dikizlemek nedir diye. Gözetlemek diyor. Ne var bunda. Niyet önemli, niyetin farklı senin. Kadına birey olarak, insan olarak bakmıyorsun sen. Dikizci dedim ,vallahi haklıyım. Ön yargılarından arın biraz, adam ol adam. Adam ol biraz, insanları sev. 60 yaşına geldin, nasıl böyle yapıyorsun, kadınlara nasıl böyle bakıyorsun?”

‘Damdan nasıl düştün?’

“Damdan düştüm biliyorum’ diyor. Damdan nasıl düştüğünü anlatmasını istiyorum. Ne oldu ne yaşadın? Geçmişte ağır travmatik sorunlar olmayanların bu ifade kullanması mümkün değil. Dikizcilik yaptığını itiraf edenin normal, bunu eleştirmenin anormal olduğu bir Türkiye’de yaşıyoruz. Sadece dikizlemiyor Dolmabahçe’de bizim evimizi de dikizliyor, telefonlarımızı dinliyor. ‘Ey Kılıçdaroğlu, nefes alışınızı takip ediyorum’ diyordu. Dikizciden Başbakan olmaz.”

Kabataş’ta saldırı iddiasını hatırlattı

CHP lideri konuşmasında, Gezi Parkı eylemleri sırasında Kabataş’ta türbanlı bir kadının saldırıya uğradığı iddiasını da yeniden gündeme getirirek şunları söyledi: “Demokrasi geriye gidiyorsa, bunun en ağır faturasını kadınlar ödeyecektir. Kabataş İskelesi’nden türbanlı bir kadın, altı aylık çocuğu var, 60 kişi saldırmış, üstüne idrar, daha neler neler denildi... Ne demiştim, yalancıdan Başbakan olmaz... Boyundan utan bari. Sizin kaç çocuk doğuracağınıza bir kişi karar veriyor, nasıl doğum yapacağınıza bir kişi karar veriyor, niye sesiniz çıkımıyor, “sana ne kardeşim” demiyorsunuz? Elinde palayla kadını döven kişiye ne yaptılar? Başbakan çıkıp bir laf etti mi? İçinden “oh, iyi oldu” demiştir. Başörtülü Leyla vardı, CHP’yi ziyarete geldi baştacı ettik.”

Haberin Devamı