Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu, Dibek'in istifa dilekçesini yırttı!

Kılıçdaroğlu, Dibek'in istifa dilekçesini yırttı!

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın istifasından vazgeçtiğini belirterek, “Belediye başbakanımız iyi niyetli birisi. Ben istifa ettim diye, bana destek için düşünmüş. Belediye başkanımız da istifasını geri aldı. Bir yerden veya başka partiden aday değil. Genel Merkezimizin aldığı karar sonrası atanan adayla birlikte çalışacağız" dedi.
Geçtiğimiz pazartesi günü CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun Kırklareli Belediye Başkanı adayı gösterilmesine tepki olarak CHP’den istifa ettiğini açıklayan CHP Kırklareili Milletvekili Turgut Dibek, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından istifasından vazgeçtiğini açıklamıştı. Dibek, TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen ‘Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve soruşturma usullerinde değişiklik de öngören kanun teklifi’ görüşmelerine katıldı ve burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirten Dibek, “Bugün genel başkanımız ile makamında görüştük. Genel başkanımız ‘ben senin istifanı yırttım, istifa konuşmayacaksın bile. Kırklareli bizim biliyorsun zaten, hep birlikte örgüt, başkan adayı ile birlikte toplanacak, birlik beraberlik içinde belediyeyi alacağız’ dedi. Siyaset öyle bir şey ki devam ediyor. Adayımız Mehmet bey, Cuma günüde start vereceğiz" dedi.

İstifa eden CHP Kırklareli Milletvekili Cavit Çağlayan’ın istifasından vazgeçtiğini belirten Dibek, “Başbakanımız iyi niyetli birisi. Ben istifa ettim diye destek için düşünmüş. Belediye başkanımız da istifasını geri aldı. Bir yerden veya başka partiden aday değil. ‘Genel merkezimizin aldığı karar sonrası atanan adayla birlikte çalışacağız’ dedi. Böyle bir başkanımız var" dedi.

22 yaşından beri partide yönetici olduğunu belirten Dibek, “Kenti iyi biliyorum. Orada partimizin aldığı bir karar var ve tepki oldu. Kentte hiç birimiz seçimi kaybetmek istemiyoruz. Benimde kaygım herhangi bir olumsuzluk olurmu kaygısıydı, vatandaşlarımızla birlikte. Mehmet bey bizim milletvekilimiz ve halkımızın oylarıyla geliyor. Bir sorun olmayacağın düşünüyorum. Aştık olayları ve el birliğiyle devam ediyoruz" diye konuştu.






İşte Dibek tarafından yapılan o açıklama:

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün bir görüşme gerçekleştirdim. Sayın Genel Başkanımız ilimizdeki gelişmeler üzerine vermiş olduğum istifamı kabul etmemiştir. Yarından itibaren, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Kırklareli’nde Belediye Başkanımız, Parti Örgütümüz ve halkımızla yerel iktidarımızı devam ettirmek üzere seçim çalışmalarına hep birlikte başlayacağız.
Kamuoyuna saygılarımla.




Haberin Devamı