Gazete Vatan Logo

Kemiklerden aşk cinayeti çıktı

İşte, Mevlana’nın “İnsan öyle bir mahluktur ki bazen melekler insan yaratılmadıklarına üzülür, bazen de şeytanlar insan olmadıklarına şükrederler” sözünü hatırlatan bir cinayetin öyküsü

1 yıl öncesiydi... Aydın Çamköy’de ilk kocasından resmi olarak ayrılamayan Nurcan Soba (29), İsa Candan’la (38) imam nikahıyla yaşıyordu. Bir gün karşısına Sürmeli Demir (42) adlı adam çıktı. İddiaya göre, kısa sürede samimiyet kuran ikili, birlikte olmaya başladı. Ancak yasak aşk, kadının imam nikahlı eşininin kulağına gitti. Genç kadın ile aşığı, ilişkilerini öğrenen Candan’dan kurtulmaya karar verdi. Kadın, kocasını piknik bahanesiyle Gölçukur mevkiine götürecekti. Herşeyden habersiz Gömçukur’a giden Candan, iddiya göre burada eşi ve onun aşığı tarafından öldürüldü.

“Kocanı öldürelim”
Ve bundan 6 ay önce... Arazide kemik parçaları bulan bir köylü jandarmaya haber verdi. 10 kemik parçası Adli Tıp’a gönderdi. DNA incelemesinde kemiklerin Candan’a ait olduğu belirlendi.

Ve önceki gün... Jandarma Nurcan Soba’yı gözaltına aldı. İlk söylediği “Kocamı Sürmeli öldürdü” oldu. Ancak ardından şu itirafı geldi: “Sürmeli, ilişkimizi öğrenen kocamı öldürmek için plan yaptı. Kocamı silahla birlikte öldürdük.” Genç kadını ve aşığı tutuklandı. Yasak aşk, bir hayatın solması, iki insanın hapse girmesiyle sonuçlandı.

CİNAYETİ SOĞUKKANLILIKLA ANLATTI
İnceleme sonucunda aşığı ile birlikte kocasını öldürdüğü ortaya çıkan Nurcan Soba cinayeti soğukkanlılıkla anlattı. Genç kadın ve aşığı ‘kasten adam öldürmek”ten yargılanacak.

Haberin Devamı