Gazete Vatan Logo

Kazanan da kaybeden de itiraz etti

Kazanan da kaybeden de itiraz etti

Sandıkta nefes kesen rekabet masa başında sürüyor. Sonuçların kıl payı farklı ilan edildiği il ve ilçelerde partiler soluğu seçim kurullarında aldı. CHP 6, AK Parti 5, MHP ve BDP 3 il ve çok sayıda ilçede sonuçlara itiraz etti.

Ankara’da sonuç gerilimi sokağa taşarken, AK Parti ve CHP adayları arasındaki sandıktaki yarışı itiraz konusunda da sürdü. AK Parti, Ankara’nın yanısıra Adana (MHP ile 20 bin 238 fark) Ağrı (BDP ile 10 fark) Kırklareli (CHP ile 1277 fark) Zonguldak (CHP ile 680 fark) ile İstanbul Kartal’da ( CHP ile 5370 fark) sonuçlara itiraz etti.



Ak Parti aralarında İzmir, Balıkesir, Kars, Gaziantep, Diyarbakır, Kırşehir, Ş.Urfa, Antalya, Bolu, Eskişehir, Bayburt, Nevşehir ve Muğla’nın da olduğu 11 ilde 12 ilçede sayımın tekrarlanmasını talep etti.



‘Ankara’da 32 bin fark’

CHP, Ankara’nın yanı sıra İstanbul ( Ak Parti ile 672 bin fark) Antalya, (AK Parti ile 12bin 056 fark) Ardahan ( Ak Parti ile 55 fark), Artvin (Ak parti ile 1321 fark) Yalova ‘da ( Ak Parti ile 1 fark) seçim sonuçlarına itiraz etti. İstanbul’un Üsküdar ilçesi ve İzmir’in bazı ilçelerinde de sonuçlara itiraz edildi. CHP İstanbul’da seçimi yaklaşık 700 bin oyla kaybederken, Ankara’da resmi olmayan sonuçlara göre 32 bin oy farkı bulunması partiyi harekete geçirdi.



CHP: Asıl fark 8 bin

Ankara’daki 12 bin 500 sandık için 72 saat aralıksız inceleme yapan CHP, dün itirazlarını ilçe seçim kurullarına iletti. CHP’nin Ankara’da 12 bin 300 sandıktan 246’sına itiraz ettiği de ifade edildi. Keçiören, Gölbaşı, Sincan, Etimesgut ilçelerinde CHP’nin oylarının ciddi oranda yanlış yazıldığı öğrenildi. Bunlara tek tek itiraz edildi. CHP’nin 12 bin 500 sandıkta yaptığı incelemelere göre CHP Ankara’yı 32 bin oyla değil 8 bine yakın bir oy ile kaybettiği tespitleri yapıldı. Bu konuda YSK’nın vereceği son karar beklenecek. Ankara’da iptal edilen 120 bine yakın oyun yeniden sayılmasının da gündemde.



MHP’den 3 ile itiraz geldi

MHP dün YSK’ya başvurarak, 3 ilde oyların yeniden sayılmasını istedi. Iğdır (MHP ile 547 fark) Kütahya (Ak Parti ile 3874 fark) Kastamonu ( Ak Parti ile 345 fark)...

BDP de Şanlıurfa, Bitlis ve Ağrı’nın ilçelerinden sonuçlara itiraz etti.

Haberin Devamı