Gazete Vatan Logo

Katolik Sarah nasıl IŞİD bombacısı oldu?

Türkiye’nin Suriye sınırında yakalayıp yolladığı, ardından Paris’te bombalı saldırı planlayan IŞİD üyesi Sarah Hervouet’nin, Müslüman babasına yakınlaşmak için din değiştirerek radikalleştiği ortaya çıktı.

Katolik Sarah nasıl IŞİD bombacısı oldu?

Fransız basını, Bu ay başlarında başkent Paris’teki Notre Dame Katedrali’ne yönelik bombalı saldırı hazırlığıyken yakalanan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi Sarah Hervouet’nin radikalleşmesine yönelik ilginç bir iddia ortaya attı. Mart 2015’te Suriye’ye geçmeye çalışırken Türk yetkililerce yakalanarak Fransa’ya iade edilen 23 yaşındaki Hervouet’nin, yıllardır görmediği ‘Mecid’ adındaki Müslüman babasıyla yakınlaşabilmek için din değiştirdiği öne sürüldü. Katolik olan annesi Christelle’in yanında büyüyen Hervouet’nin, birkaç yıl önce başkent Paris’te yeni ailesiyle yaşayan Gabon kökenli babasıyla görüşmeye çalıştığı, ancak babası tarafından reddedildiği söyleniyor. Arkadaşları, 2015 başlarında Müslüman olan genç kadının hızlı bir değişim geçirdiğini belirtiyor. Müslüman olunca sigara ve alkolü bırakan Hervouet’nin evde gizlice namaz kıldığını gören annesinin, kızına sert tepki gösterdiği iddia ediliyor. Annesinin tepkisine karşın namaz kılmayı sürdüren Hervouet’nin o dönemde internet üzerinden IŞİD üyeleriyle bağlantıya geçtiği belirlenmişti.

Haberin Devamı

İki IŞİD’li ile evlilik

Geçirdiği radikal değişim nedeniyle çevresinde ‘Sarah-boom’ adıyla anılmaya başlayan Hervouet’nin, Haziran’da Paris yakınlarında bir polis ve eşini öldüren Larossi Abballa’nın, ardından da Normandiya’da bir rahibin ölümüyle sonuçlanan kilise saldırısını düzenleyen Adil Kermiçe adlı IŞİD militanının imam nikahlı eşi olduğu ortaya çıkmıştı.

Taşınmak da işe yaramadı

Annesi Christelle, Hervouet’nin radikal dincilerle bağlantısını koparmak için çareyi Cogolin Kasabası’na taşınmakta gördüğünü belirtiyor. Ancak Müslüman arkadaşlarından ayrı kalmak da, Hervouet’nin radikalleşmesine engel olmadı. Hervouet’nin üvey kız kardeşi Natasha da, kardeşiyle son derece zıt görüşlere sahip olduklarını söyledi.