Gazete Vatan Logo

Katillerin izinde

Şanlıurfa’da başlarından vurulup öldürülen iki motosikletçi için 20 kişilik polis ekibi görevlendirildi

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde ölü bulunan motosikletli gezginlerden Engin Öksüz’ün cenazesi İstanbul’da defnedildi. Engin Öksüz için Kavacık’ta Hasan Yavuz Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazede Öksüz’ün ailesi, yakınları ve motorcu arkadaşları hazır bulundu.

Cenazede oğlunun tabutuna sarılan baba Hasan Öksüz, anne Selma Öksüz ile motorcunun eşi Tülay Öksüz gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna uzun süre sarılan baba Hasan Öksüz, çok üzgün olduğunu dile getirdi. Olayın ne olduğunun bilinmediğini ve araştırıldığını ifade eden Öksüz, “Herhangi bir fikrimiz yok. Olay araştırma aşamasında. Kişileri ve kurumları suçlayamayız. Delil diye bir şey yok ortada. Araştırma aşamasında. İnşallah araştırıldıktan sonra siz de, biz de öğreneceğiz. Hiçbir şey bilmiyoruz” diye konuştu.

Yanlarında biri vardı

Cenazede hazır bulunan Öksüz’ün motosikletli arkadaşları da olayın aydınlatılmasını ve yaşananların sadece görüntüde kalmamasını dile getirdi. İstanbul Sivil Motorize Arama Kurtarma Grup Başkanı Aşir Ergin, arkadaşlarından 21 Temmuz saat 14.38’den beri haber alamadıklarını belirterek, şunları kaydetti, “Olay sonrası araştırmalarımıza başladık. Bir vahşet var ortada. Peşini bırakmayacağız. Motosiklet kulüpleri de gerekli eylemleri yapacak. Engin’le son görüşmemizde, yeni bir motosikletli arkadaşla tanıştığını söyledi. Ben de kendilerini uyardım, ‘Tanımıyorsunuz. Nereye gidiyorsunuz’ dedim. ‘Güzel bir yer varmış, oraya gideceğiz. Gezmeye geldik, gezeceğiz’ dedi.

Haberin Devamı

Görgü tanıklarının söylediğine göre, akşama kadar 3 motosikletli olarak dolaştıkları belirtti. Olay da soruşturma aşamasında, çok da fazla kurcalamak istemiyoruz. Şahsın kimliği de belli değil. MOBESE kayıtlarının olduğu belirtiliyor.”

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Öksüz’ün cenazesi, omuzlara alınarak cenaze aracına bindirildi, motorcu arkadaşlarının katıldığı kortej eşliğinde Beykoz’da Anadolu Kavağı Mezarlığı’na defnedildi.