Gazete Vatan Logo

Kaset iddiaları Görmez ve Öztürk’e sorulacak!

Meral Akşener hakkındaki “kaset” iddialarına yönelik ilk duruşmada mahkeme, Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve İlahiyatçı Profesör Özdemir’in tanık olarak ifadelerinin alınmasına karar verdi

Kaset iddiaları Görmez ve Öztürk’e sorulacak!

Bir televizyon programında, Cemil Barlas’ın “Meral Akşener’in de mi kaseti var, nasıl ele geçirdiler?” sorusuna Latif Erdoğan, “Cemil Bey’in dediği çok önemli. O kaseti olan biridir ve şu an esaret altındadır” cevabını vermesi üzerine Meral Akşener’in şikayette bulunması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkında açılan davanın dün ilk duruşması görüldü. Hazırlanan iddianamede haklarında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan, 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen Cemil Barlas “Programın formatı gereği gündemdeki konulara ilişkin haber görüntüleri gösteriliyordu. Biz de onları yorumluyorduk. Programda Meral Akşener’in Samanyolu televizyonunda katılarak yaptığı açıklamalara ilişkin bazı görüntüler gösterildi. O görüntülerle birlikte 15 yıl önce Akşener’in Türk siyaset tarihine getirdiği eski bakan Güneş Taner ile Özkök arasındaki görüşmelere ilişkin kaseti açıkladığı görüntülere de yer verildi” dedi.

Haberin Devamı

‘Cinsel içerikli demedim’

Program öncesi hangi haberleri yorumlayacaklarını bilmediklerini ve söz konusu görüntüler üzerine yorum yaptığını anlatan Barlas, “Demokrasi mücadelesi verdiğini bildiğim Akşener’in, paralel yapı olarak bilinen ve kayıtlara terör olarak giren grubun kanalına çıkmasına şaşırdım. Akşener programda “paralel örgütün” ağzıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine konuşarak Erdoğan’ın korktuğunu, kaçacağını söylemişti. Acaba kaseti mi var dedim. Kendi kendime yorum olarak sordum. Siyasette kaset olgusu var olan bir şey . Bunun üzerine Latif Bey de ’Çirkin bir kaset söylentisi var’ dedi. Latif Bey zamanında cemaatin belli yerlerindeymiş. Cemaatin içinde böyle bir kaset olduğunu duymuş. Ama ben bunu bilmiyordum. Programda öğrendim. Ben kesinlikle cinsel bir kaset vardır demedim. Konuşmalar programın akışında gelişti. Kesinlikle hakaret kastım yoktur” diye konuştu. Akşener’in avukatları ise Barlas’ın savunmasına itiraz ederek programın öncesinden A Haber’in internet sitesinde ve programın alt yazılarında müvekkilleriyle ilgili kaset iddiasının konuşulacağının belirtildiğini ifade ettiler.

Haberin Devamı

‘Komplodur’ dedim

Sanık Latif Erdoğan ise “Bir film galasında Özdemir ile görüştüm. Bu görüşme cemaati rahatsız etti. O sıra Özdemir cematten atılmıştı. Ben içindeydim. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nda (GYV) danışmandım. 2-3 gün sonra GYV Başkanı Mustafa Yeşil odama geldi. Sohbetimizde konuyu Özdemir’e getirdi. 3 milyon doları, daireleri olduğunu söyledi. Ben çok kulak asmadım. Bunun üzerine ‘biliyorsun Kemalettin Özdemir ile Akşener’in kaseti var, istersen izleteyim’ dedi ve elini çantasına attı. Kabul etmedim” şeklinde konuştu. Tanık olarak dinlenen programın sunucusu Can Okanar, sanık Latif Erdoğan’ın kaset iddiası üzerine “Bu iddia mı, bilgi mi?” diye sorduğunu, Erdoğan’ın da “Bilgi” diye cevap verdiğini söyledi. Mahkeme, Akşener’in avukatlarının Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Kemalettin Özdemir’in tanık olarak dinlenilmesini taleplerini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Sürpriz tanıklar

Sanık sözleri üzerine mahkeme heyeti Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve İlahiyatçı Profesör Kemalettin Özdemir’i tanık olarak dinlemeye karar verdi.

İkisi de reddetti

İlk duruşmada Cemil Barlas da Latif Erdoğan da ‘cinsel içerikli kaset var’ dediklerini ve hakaret ettiklerini reddetti.