Gazete Vatan Logo

Kasayı DP yönetecek

Birleşmenin vitrini de tamam siyaset planlaması ise Mesut Yılmaz başkanlığında yapılacak

Bütünleşen DP ile ANAP seçim ve teşkilat işlerini birlikte yürütecek. Partinin siyaset planlamasını Mesut Yılmaz başkanlığındaki kurul yapacak...

ANAP ile birleşen DP’nin 100 üyeli GİK’i (Genel İdare Kurulu) ilk toplantısını “Turgut Özal Kampüsü” haline dönüştürülen ANAP eski Genel Merkezi’de yaptı. Toplantıda yapılan seçimlerle, birleşmenin “vitrin” kadrosu da oluşturuldu. Birleşme öncesi DP’de 2. adam pozisyonunda bulunan ve Cindoruk’un “genç prensi” olarak tanınan Çağrı Erhan bu kez Divan’da görev almazken, 14 koltuklu divanda Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk ve Genel Başkanvekili Salih Uzun dahil olmak üzere DP kanadından 10, ANAP kanadından ise 8 isim görev yapacak. İki parti seçim ve teşkilat işlerini ise birlikte yürütecek. Bu nedenle GİK’te yapılan seçimlerle Teşkilat ve Seçim işleri başkanlıkları için biri DP diğeri ANAP kanadından olmak üzere iki genel başkan yardımcısı görevlendirildi. Birleşmenin mimarlarından olan ve partiyi TBMM’ye taşıyan Rize Milletvekili, eski Başbakan Mesut Yılmaz ise, DP’nin ülkenin temel meselerine ilişkin üreteceği politikaları belirleyecek “Siyaset Planlama Kurulu” başkanlığını üstlenecek. DP’nin vitrininde Selma Acuner ve Pınar Türenç olmak üzere iki de kadın üye görev yapacak.

Çağrı Erhan Divan’da yok

Yapılan seçim ve görev dağılımına göre, teşkilat ve seçim işlerinin ortak yönetimde olacağı DP’de, ANAP kökenli genel başkan yardımcıları, yerel yönetimler, parlamento ile ilişkiler, sosyal işler ve sağlık çevre başkanlıklarını yürütecek. DP’nin eski Başkanlık Divanı üyelerinden 8’i yerlerini korurken, DP kökeninden seçilen Genel Başkan Yardımcıları ise kadın, gençlik, demokratik kitle örgütleri, basın-propaganda, dış ilişkiler, ekonomi, mali işler ve genel sekreterlik başkanlıklarını üstlenecek. Birleşme öncesi DP Başkanlık Divanı’nda yer alan 3 isim ise, yeni Divan’da görev almadı. Bu isimler, Cindoruk’un prensi olarak gösterilen Çağrı Erhan ile Gültekin Uysal ve Adnan Turfan oldu.

Planlama Yılmaz’a emanet

7 kişilik Siyaset Planlama Kurulu üyeleri de belirlendi. “Akil adamlar kurulu” olarak da tanımlanan kurulda Mesut Yılmaz’ın yanı sıra, Devlet eski Bakanları Edip Safter Gaydalı ve Yılmaz Karakoyunlu, Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Demokrat Türkiye Partisi eski Genel Başkan Mehmet Ali Bayar, DP AR-Ge Başkanı Cem Kılıç, gazeteci Pınar Türenç görev yapacak. Buna göre iki parti siyaset planlama kurulu üyeliklerini de DP’den 3, ANAP kontenjanından GİK’e seçilen 4 isimden oluşturmuş oldu.

DP Genel Başkanı Cindoruk, toplantının başında yaptığı konuşmada, “Biz yeni bir siyaset tanımı, yeni bir siyaset dönemi açmak için uğraşacağız” diyerek, şöyle devam etti: “Biz katı muhalefet yapmak, bir iktidarı yıkmak için gelmiyoruz. Biz cumhuriyeti yaşatmak, cumhuriyetin demokrasi etiketini yapıştırmak için geliyoruz” dedi.

Kimler hangi görevde olacak?

* Salih Uzun: Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan

Vekili

*Ahmet Uyanık ve Baki Mert: Teşkilat İşleri

Aytun Çıray ve Salih Parlak: Seçim İşleri

* Mustafa Uğur Ener: Yerel Yönetimler

* Selma Acuner: Kadın Teşkilatları ve Politikaları

* Cenk Tunçsiper: Gençlik Kolları ve Politikaları

* Salim Ensarioğlu: Demokratik Kitle Örgütleri

* Nejat Arseven: Parlamento ve Partilerle İlişkiler

* Cem Karakeçili: Parti İçi Eğitim ve Sosyal İşler

* Prof. Dr. Dursun Akdemir: Sağlık ve Çevre İşleri

* Hulusi Turgut: Basın ve Propaganda İşleri

* Sinan Ülgen: Dış İlişkiler

* Ufuk Söylemez: Ekonomik İşler

* Özden Özbilun: Mali İşler Başkanı

* Muhtar Mahramlı: Genel Sekreter.

Haberin Devamı