Gazete Vatan Logo

Kartopu cinayetinde flaş gelişme!

Küçükçekmece’de otomobiline kar topu attığı taksici tarafından kovalanan ve E5 karayolunda başka bir aracın çarpması sonucu ölen 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ davasında taksi sürücüsü tutuklu sanık Özhan Güven 2’nci duruşma tahliye edildi. Baba Ertekin Özdağ ise tahliyeye isyan ederek, "Benim çocuğum küçücüktü mezara koyduk. Mahkeme o adamı tahliye etti. Mahkemenin tahliye kararını duyduğumda ölmek istedim" dedi.

Küçükçekmece Sefaköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynayan Yusuf Salih Özdağ, 13 Aralık 2013 günü elindeki kartopunu arkadaşına atarken bir taksiye isabet ettirdi. Buna sinirlenen taksi sürücüsü aracıyla ters yönde ilerleyerek, çocuğu kovalamaya başladı. Yusuf, yan yoldan bariyerlerin üzerinden atlayarak D-100 karayoluna kaçtı. Yolun en sol şeridine kadar koşan Yusuf, başka bir aracın altında kalarak can verdi. Olayın ardından Yusuf’a çarpan sürücü Özcan Acar hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yıla kadar, tutuklanan taksici Özhan Güven hakkında ise ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Savcı tutukluluğun devamını istedi

Bakırköy 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanık Özhan Güven’in avukatı, delillerin toplandığını, tanıkların dinlendiğini ve delil karartma şüphesinin olmadığını belirterek müvekkilinin tahliyesini talep etti. Cumhuriyet Savcısı ise delil durumu, suçun vasıf ve mahiyetini göz önünde bulundurarak sanığın tutukluluğunun devamını talep etti.

Başkandan karşı oy

Mahkeme heyeti ise tutuklu sanık Güven hakkındaki delillerin toplanmış olması, delilleri karartma ihtimalinin bulunmayışı, sabit ikametgah sahibi olması, suçun niteliğinin değişme ihtimaline göre tahliyesine karar verdi. Tahliye kararı mahkeme başkanı Enes Sevgi’nin karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla alındı.

"Denetimli yıkıldık"

Yusuf Salih'in duruma isyan eden babası Ertekin Özdağ ise, "Benim çocuğum küçücüktü mezara koyduk. Mahkeme o adamı tahliye etti. Mahkemenin tahliye kararını duyduğumda ölmek istedim. Yusuf şimdi cennette..Onun katili Özhan Güven denetimli serbestlikten yararlanarak şu an dışarıda geziyor. Biz bu yasayı ne anlayabiliyoruz ne de içimize sindirebiliyoruz. Bu yasa bizi denetimli olarak yıktı. Emniyetin zor bulduğu caniyi denetimli serbestlik yasası salıverdi. Biz artık başka çocuklar için endişe ediyoruz"dedi.

Haberin Devamı