Gazete Vatan Logo

Kartal bebek kalbini yanında taşıyacak

Türkiye’nin seferber olup 19 saatte yaklaşık 4.5 milyon lira topladığı 10 aylık Kartal bebek, uygun kalp bulunana kadar kalp destek cihazıyla hayata tutunacak

Kartal bebek kalbini yanında taşıyacak

Türkiye’nin yardım çığlığına sesiz kalmadığı Kartal bebek uygun kalp nakli için hâlâ bekliyor. Almanya’da yoğun bakım ünitesinde uyutularak tedavi gören Kartal bebeğin kalbi her geçen gün güç kaybediyor. Doktorlar Kartal’ın kalbinin çok yorulduğunu ve dayanmakta güçlük çektiği için kalp destek cihazına bağlanmasına karar verdi. Minik Kartal 6 saat süren ameliyatın ardından kalp destek cihazına bağlandı.

Almanya’da tedavisi süren Kartal’ın durumunun kritik olduğunu açıklayan anne Ahu Yıldırım, çok zor süreçler geçirdiklerini ifade etti. “Hem yoğun bakım hem de enfeksiyon onu çok yoruyor. Kalbi çok büyüdü ve midesine baskı yaptığı için sürekli kusuyor” diyen Yıldırım şunları söyledi:

“Doktorlar sadece burnundan beslenmesine karar vermişti. Geçen ay kalbine delik açılmıştı. Doktorlar bu ameliyatın tekrarlanabileceğini söylediler. Ama kalbi çok yorgun olduğu ve kaldıramadığı için ‘Berlinheart’ kalp destek cihazı ameliyatına alınmasına karar verildi. Ameliyat 6 saat sürecek. Oldukça zor ve riskli bir ameliyat olacağı söylendi. Açık kalp ameliyatı gibi olacak. Karnından 4 adet hortum çıkacak ve yanında gezen bir araba ile yaşayacak artık. Alet kalbine uyum sağlasın ve çalışsın diye sürekli dua ediyoruz.”

Haberin Devamı