Gazete Vatan Logo

Karın ağrısıyla gitti şok oldu!

Karnından 6 kilogram ağırlığında ur çıktı

Patnos ilçesinde karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir kadının karnından 6 kilogram ağırlığında ur çıkarıldı.

Yaklaşık 10 yıldır karnındaki büyümeden dolayı rahatsız olan Marifet Muyan (59), iki gün önce şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Patnos'ta bulunan özel bir hastaneye başvurdu.

Burada yapılan muayenenin ardından Muyan'ın karnındaki şişkinlik ve ağrılarının nedeninin tümoral bir kitleye bağlı olduğu belirlendi.


Operatör doktorlar Şeref Dokcu ve İsa Çetin tarafından 2,5 saat süren ameliyat sonunda Muyan'ın karnından 6 kilogram ağırlığındaki kitle çıkarıldı.

Ameliyatı yapan doktorlardan Şeref Dokcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muyan'ın kısa bir süre önce karın ağrısı şikayetiyle hastanelerine başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hastamızın muayenesini yaptıktan sonra karnını kapsayan çok büyük bir kitle olduğunu saptadık. Dev kitle bağırsak, sağ böbrek ve sağ femoral sinir dahil olmak üzere birçok organa ve sinire baskı yapmaktaydı. Muayene sonuçlarının ardından genel cerrahi, radyoloji, kadın doğum hastalıkları ve uzman hekimlerimizle bir konsey toplantısı düzenledik. Konsey kararı olarak tümoral kitlenin çıkarılması kararını aldık. 2,5 saatlik genel anestezi verilmeden spiral anestezi yoluyla ameliyatımızı tamamlayıp hastamızı ağrılarından kurtardık. Hastanın sağlık durumu gayet iyi, iki gün içinde taburcu edeceğiz."

Yıdırım Muyan ise annesinin 10 yıldır karın ağrısı şikayeti bulunduğunu, defalarca hastanelere götürmelerine rağmen herhangi bir teşhis konulamadığını söyledi.

Son çare olarak Patnos'ta bulunan özel bir hastaneye başvurduklarını ifade eden Muyan, şöyle konuştu:


"Annem yıllardır karın ağrısıyla kıvranıyordu. Onu götürmediğimiz yer kalmadı. Nereye götürsek hiçbir şeyiniz yok deyip taburcu ettiler. Patnos'ta iyi bir doktorun olduğunu duyduk ve geldik. Yapılan tahliller sonucunda annemin karnında ur olduğunu, bunun alınması gerektiği söylendi. Biz de bu hastalığın daha önceden neden çıkmadığını ve bize herhangi bir şey söylenmediği şaşkınlığı içerisinde ameliyata karar verdik. Ameliyatta annemin karnından 6 kilo ur çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren doktor ve ekibine teşekkür ederim."

Haberin Devamı