Gazete Vatan Logo

Kar yağışı ne kadar sürecek?

Gece yarısı başlayan kar şoke etti

Gece saatlerinde başlayan yağmur yağışı, İstanbul'un bazı bölgelerinde yerini kar yağışına bıraktı. Havanın soğumasıyla bilikte İstanbul'un bir çok nokltasında saat 04.00 sıralarında kar yağışı görüldü.

Taksim Meydanı'nda ve Cevizlibağ'da lapa lapa yağan karla karşılaşan vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, İstanbul'da etkili olan sağnak yağışın ardından başlayn kar yağışı ile birlikte yollarda oluşan su birikintileri yüzünden zor anlar yaşadı. Park halindeki araçların üzerinde kar tuttu. Trafikteki araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Anadolu yakasında Çamlıca tepesi ve Altunizade de bazı yollar karla kaplandı. Kar yağışı etkisini kaybetse de, bazı İstanbul'un bazı bölgelerinde aralıklarla devam ediyor.

KAR KÜREME VE TUZLAMA ARAÇLARI ANAYOLLARA ÇIKARILDI

Başakşehir, Küçükçekmece ve Kayaşehir'de kar yağışının lapa lapa olduğu görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tedbir amaçlı olarak kış çalışma araçlarını ana yollara çıkardı.

METEOROLOJİ SAĞANAK YAĞIŞ DEMİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul genelinde lokal kuvvetli sağanak yağışlar beklendiğini ve bu yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını vb.) ilgilileri ve vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı.

Yurtta hava durumu karmaşası yaşanıyor.Geçtiğimiz hafta sonuna bahar havasıyla başlayan İstanbullular bu sabaha gözlerini kar yağışı ile açtı.

Meteoroloji soğuk ve kar yağışının hafta sonu etkisini sürdüreceğini açıkladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Trakya kesimi ve İstanbul'da, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Çorum ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Kıyı Ege, Orta Karadeniz, Balıkesir, Bursa, Yozgat ve Antalya'nın doğu ilçeleri ile gece saatlerinde Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının; iç ve batı bölgelerde hissedilir olmak üzere (6 ila 12 derece), ülke genelinde azalması bekleniyor.

MARMARA:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah saatlerinde Trakya kesimi ve İstanbul, akşam saatlerinden itibaren bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege'de yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah ve öğleden sonra İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı, zamanla Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olarak (30-60 Km/S) esmesi ve toz taşınımının görülmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Çok bulutlu, Orta Karadeniz ve Giresun ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Çorum ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat ile gece saatlerinde Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Malatya dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; gece saatlerinde Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden bölgenin batısında kuvvetli olarak (30-50 Km/S) esmesi ve toz taşınımının görülmesi bekleniyor. Kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/S) esmesi ve bölge genelinde toz taşınımının görülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı