Gazete Vatan Logo

Kapımızı çalmadılar heykelini dikiyorlar

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşayan ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan Edirne’de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti.

Kapımızı çalmadılar heykelini dikiyorlar

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşayan ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan Edirne’de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bakan Bayraktar’ın cebine para koymasıyla genç kız, “Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda” diyerek parayı geri iade etmişti. 5 yıldır kanserle savaşan Dilek 14 Ocak günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

‘İsmini yaşatsalar ne olacak’

Dilek’in vefatının ardından Edirne Belediyesi ile Saray Belediyesi genç kızın ismini yaşatacaklarını söyledi. Dilek için Saray’da bir sevgi anıtı inşası için başlanan çalışmaya Özçelik ailesinden tepki geldi. Amca Hüseyin Özçelik yapılacak anıtla ilgili olarak şunları söyledi: Bize haber verilmeden bir anıt yapılmasına karar vermişler. Dilek’imiz 7 yıl boyunca kanserle savaştı. Kapısına gittiğimiz insanlar bir kez bile geri dönüş yapmadı. Biz Dilek’in ismi değil kendisi yaşasın istedik. O anıtın yapılmasını istemiyoruz. Eğer yapılırsa kaldırılması için suç duyurusunda bulunacağız.

Haberin Devamı