Gazete Vatan Logo

Kansere botoks tedavisi

Kırışıklıklardan kurtaran botoks tedavisinin mide kanserleri vakasında tümörlerin büyümesini yavaşlattığı saptandı.

NEw York’taki Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi’nde ve Trondheim’deki Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, beyinden sindirim sistemine giden vagus sinirinin mide kanseri üzerindeki etkisini inceledi.

İngiltere Kanser Araştırma Merkezi bu çalışmaya bağlantılıs olarak araştırmanın henüz başında olunduğunu belirtip botoks iğnelerinin ‘hayat kurtarıp kurtarmadığının da kesinlik kazanmadığını’ söyledi.

Genellikle kırışıklıkların giderilmesi için kullanılan botoks yöntemiyle verilen toksin sinirlerin işlevini durduruyor ve kasları gevşetip kırışıklıkları düzleştiriyor. Tüm vücut işlevine bakıldığında ise sinirlerin kanserin büyümesine yardımcı olduğu görüldü.

Kemoterapiye olumlu yanıt

Siniri kesmenin veya botoks toksinini kullanmanın tümörlerin büyümesini yavaşlattığı veya kemoterapi tedavisine olumlu yanıt verdiği anlaşıldı. Dr. Timothy Wang, BBC’ye yaptığı açıklamada “Yalnızca siniri kesmek kanseri tedavi eder mi? Muhtemelen etmez?” dedi. Dr. Wang, bu yöntemin tedavilerde kullanılması için ‘daha fazla yol kat edilmesi gerektiğini’ dedi.

Haberin Devamı