Gazete Vatan Logo

Kanser müjdesi!

'Kanser 10 yıl önceden tespit edilecek!'

‘Kanserli hücreler 10 yıl önceden tespit edilecek’

Koç Üniversitesi’nde ‘Bilim 21. Yüzyılı Nasıl Değiştirecek?’ konulu bir konferans veren Prof. Kaku’nun öngörüleri yüreklere su serpecek...

Dünyanın en önemli fizikçilerinden olan Amerikan Fizik Topluluğu üyesi ve New York Kent Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Michio Kaku, Koç Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yılı nedeniyle bir konferans verdi. ‘Bilimi popülerleştiren adam’ olarak tanınan Kaku, ‘Bilim 21. Yüzyılı Nasıl Değiştirecek?’ konulu konfaransında hayli ilginç öngörülerde bulundu: “Görüntüleme sistemleri alanındaki çığır açan gelişmeler sayesinde, bilgiye, duvarlara, lenslere ve kâğıtlara yerleştirilecek cihazlarla ulaşılabilecek. Robo-doktor, robo-avukat ve robo-profesör gibi kavramlar gündelik hayatımıza dahil olacak. Kendi kendine hareket edebilecek araçlarla trafiğin tıkanması ve trafik kazası gibi kavramlar hayatımızdan tamamen çıkacak.”

Prof. Kaku, tıpta yaşanacak gelişmeler konusundaysa şunları söyledi: “Molekül büyüklüğündeki nano-parçacıklar kanserli hücreleri saptayarak yok edebilecek. Dakikalar içerisinde kanser hücrelerini tarayabilen DNA çipleri sayesinde, hücreler tümöre dönüşmeden 10 yıl önce saptanabilecek. İnsanlar kendine ait genetik kodu barındıran CD’leri kolayca elde edecek. Kök hücre alanındaki gelişmelerle her organın yeniden üretilebilirken organ yetmezliği artık yaşanmayacak.”

Haberin Devamı