Gazete Vatan Logo

Kana doymuyorlar

Kana doymuyorlar

IŞİD militanları, Suriye’de ele geçirdikleri Tabka Hava Üssü’nde görevli Esad rejimine bağlı yüzlerce askerin infaz görüntülerini yayınladı.

Suriye’nin Rakka vilayetinde günler süren çatışmaların ardından Tabka Hava Üssü’nü Beşar Esad rejimine bağlı ordu güçlerinin elinden alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, yeni bir katliama imza attı.

Militanların internette yayınladığı yeni video kaydından, üste görevli olduğu söylenen yüzlerce Suriye askerinin infaz edildiği görülüyor. Üste ve üssün çevresindeki tarım arazilerinde ele geçirilen 200’ü aşkın askeri iç çamaşırlarına kadar soyan militanlar, daha sonra esirleri havaalanı yakınlarındaki boş bir araziye götürdü, ardından da otomatik silahlarla kurşuna dizdi.

Militanlar, infazdan önce sorguladıkları bazı askerlerin görüntülerini de yayınladı.

IŞİD’in, çok sayıda uçak ve silahın bulunduğu üssü ele geçirmesiyle bölgede Esad güçlerine karşı elini daha da güçlendirdiği yorumları yapılıyor.

Yardım istiyorlar

Deyr Ez Zor yakınlarındaki köylerde yaşayan Sünni kökenli El Şeytaat aşireti, IŞİD terörüne karşı dünyadan yardım istedi. Geçen 1 ay içerisinde militanların en az 700 üyelerini katlettiğini belirten aşiret liderleri, IŞİD’in kendilerini ‘inançsız’ ilan ettiğini ve aşiret için ‘ortadan kaldırılma’ emri verdiğini vurguluyor.

Haberin Devamı

Cameron vurmakta isteksiz
ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’e yönelik hava operasyonlarını Suriye’ye de taşımaya hazırlanırken, yakın müttefiki İngiltere’den beklediği desteği görmedi. İngiltere Başbakanı David Cameron’un, Irak’ta keşif uçuşlarına katılan İngiliz savaş uçaklarının Suriye’de bombardıman yapması talebine soğuk yaklaştığı belirtiliyor. Beyaz Saray, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bölge ülkeleriyle IŞİD’e karşı bir koalisyon kurmayı planlıyor.