Gazete Vatan Logo

Kan donduran Özgecan cinayetinde sır perdesi aralanıyor

Şoför Suphi Altındöken minibüste tek kalan Özgecan'a tecavüze kalkıştı. Biber gazı sıkıp direnen genç kızı bıçakla öldürdü. Babası ve arkadaşını çağırıp ormanlık alanda yaktı.

Kan donduran Özgecan cinayetinde sır perdesi aralanıyor

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste tecavüze kalkışılıp bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın cenazesi, büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. İnfial yaratan vahşete kurban giden Özgecan cinayetindeki detaylar ortaya çıktıkça dehşetin boyutu ortaya çıktı.

ARKADAŞI İNİNCE ÖZGECAN TEK YOLCU KALDI

Türkiye'yi ayağa kaldıran vahşetin kurbanı Özgecan Aslan toprağa verilirken, olaydaki sır perdesi de aydınlanmaya başladı. Şüphelilerin ilk ifadeleri ve elde edilen delillerden iddiaya göre olay şöyle gelişti:

Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'deki evine gitmek için bir arkadaşıyla halen Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan cinayet şüphelisi şoför Suphi Altındöken'in minibüsüne bindi. Tarsus'ta oturan arkadaşı inince Özgecan minibüste tek yolcu kaldı.

GÜZERGAH DEĞİŞTİRDİ, ÖZGECAN TEPKİ GÖSTERDİ

Şoför Suphi Altındöken, Mersin'e D-400 karayolundan gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus- Mersin Otoyolu doğru saptı. Sürücünün güzergahını değiştirmesinden 'kaçırılıp başına kötü bir şey geleceğini' anlayınca tepki gösteren Özgecan, onunla tartıştı.

Haberin Devamı

TECAVÜZE BİBER GAZIYLA KARŞI KOYDU

Yola devam edip minibüsü tenha bir yerde durduran Suphi Altındöken'ın tecavüze kalkıştığı Özgecan, yanında taşıdığı biber gazını sıkarak karşı koydu.

ÖZGECAN TIRNAKLARINI GEÇİRDİ, KATİL ZANLISI BIÇAKLADI

Boğuşma sırasında Özgecan, tecavüzcü Altındöken'in yüzüne tırnaklarını geçirip direndi. Şoför Suphi Altındöken, bıçağını çıkarıp Özgecan'a defalarca sapladı ardından araçta bulunan demir çubukla vurarak öldürdü.

BABASI VE ARKADAŞIYLA BENZİN DÖKÜP YAKTI

Suphi Altındöken, Özgecan'ı öldürdükten sonra cesediyle birlikte Tarsus'a dönüp babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'den yardım istedi. Onlar da gelince birlikte Özgecan'ın cesedi ortadan kaldırmak için benzin alıp ormanlık bölgeye götürüp, Cin Deresi'nde yaktı.

BABASI İFLAS ETMİŞ

Tarsuslu varlıklı bir aileden olan Necmettin Altındöken'in kuyumcu olduğu, işleri bozulup iflas edince şoförlük yaptığı, kaçakçılık suçundan sabıkalı olduğu ve bir süre önce trafik kazasına karıştığı belirtildi.

Haberin Devamı

BABASININ VE ARKADAŞININ SORGULARI SÜRÜYOR

Cinayet şüphelisi evli ve 1 çocuk babası olan minibüs şoförü Suphi Altındöken ile cesedi yok etmek için kendisine yardım ettiği ileri sürülen eski kuyumcu babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ve arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe'nin sorgusu sürüyor.

Şüphelilerin genç kıza tecavüz edip etmediği yapılan otopsinin sonucuna göre belirleneceği kaydedildi.

KAN DONDURAN VAHŞET

Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'a ulaşamayan ailesi, geçen çarşamba gecesi polise kayıp olduğu yönünde dilekçe verdi. Üniversiteli Özgecan, ailesi, arkadaşları ve polis tarafından her yerde aranırken, daha önce jandarma tarafından şüphe üzerine durdurulup bırakılan 33 B 8756 plakalı minibüs dün Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe ile birlikte ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kan donduran Özgecan cinayetinde sır perdesi aralanıyor
Kan donduran Özgecan cinayetinde sır perdesi aralanıyor