Gazete Vatan Logo

Kamyoncu nasıl geçecek?

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ankara Tandoğan’da milyonlara konuştu. Erdoğan’ın köprü sözlerine yanıt veren İnce, “Ben milletvekiliyim. Benim param var geçerim de kamyoncu nasıl geçecek?” dedi

Kamyoncu nasıl geçecek?

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen büyük ve görkemli mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köprü konusundaki sözlerine yanıt verdi. Tandoğan Meydanı’nda coşkulu bir kalabalığa seslenen İnce için “Başkan İnce” sloganları atıldı. İnce’nin konuşmasında satır başları şöyle:

‘Parası olan yaşasın’ der!..

Erdoğan ile benim aramda bir köprü polemiği var. Ben dedim ki, Demirel’in yaptığı 1. köprüden 11 liraya geçiyoruz, gidiş-geliş. Erdoğan’ınkinden 114 liraya geçiyoruz. 114 gidiş, 114 geliş 228 lira. Demirel’in yaptığı köprü bayramlarda bedava, Erdoğan’ınki parayla. Demirel’in yaptığı köprünün geliri hazineye gidiyor, Erdoğan’ın yaptığı köprünün geliri yabancı şirketlere gidiyor. Gerçekten zavallı. Bana diyor ki ‘Paran varsa geç.’ Erdoğan ben milletvekiliyim. Benim param var da kamyoncu nasıl geçecek? Yakında ‘Parası olan yaşasın’ derse şaşırmayın. Dün devletin yönetim şemasını açıkladı. Ortada bir güneş var, etrafında da farklı yörüngelerde uydular var. Yönetim şemasına bakın, dünyada böyle bir devlet yönetimi, şirket yönetimi, organizasyon şeması yok. Bu hastalıklı bir yapıdır. Bu tek adam dayatmasıdır. Bu ortak akılla Türkiye’yi yönetmek değil, ‘tek akılla Türkiye’yi yöneteceğim’ demektir. Erdoğan! Bu zahmete gerek yok sen değiştiğin zaman her şey değişecek.

Haberin Devamı

Sandıkları terk etmeyin!

Pazar günü; ben, sen, o yok. Biz var, biz. 50 günde evimde ya 2 gece yattım ya 3 gece. 7 kilo verdim. Yarından sonra sıra sizde, pazar sabahı geç kalmayın, okulların bahçesinde yatın. Pazar günü acıkmayın, uykunuz gelmesin, hasta olmayın. Pazar günü oyunuzu kullandıktan sonra okuldan ayrılmayın. Sandıkları sakın terk etmeyin.

3 kurum yargılanacak

Yalova’da oyumu kullanıp doğru Ankara’ya geleceğim. Bakın 3 tane kurum; biri Anadolu Ajansı, biri TRT, öbürü de YSK. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanı olacağımı biliyorum. Hiçbir intikam duygum yok ama bu 3 kurumun yöneticilerini yargıya göndereceğim. Bağımsız, tarafsız bir yargıya göndereceğim. Bunlar anayasal suç işliyor. Anayasaya uymuyorlar.

Haberin Devamı

İşsizlik yüzde 5’e inecek

Bu seçimin kaybedeni olmayacak, herkes kazanacak. Başı kapalılar kaybetmeyecek, Kürtler kaybetmeyecek, Türkler kaybetmeyecek, gençler kaybetmeyecek, Aleviler kaybetmeyecek. Annelere sesleniyorum, gençlerimizi iyi eğiteceğiz, Okullarımız nitelikli, niteliksiz diye ikiye ayrılmayacak. İşsizliği yüzde 5’in altına düşüreceğiz. Bunları yapabilmek için yorgun adama değil, taze kana ihtiyaç var.

Gelin ve damat sürprizi

Mitingde gelin ve damadı gören İnce, “Mitingime bebekler geldi, hastalar geldi, engelli kardeşlerim geldi ama gelinle damat ilk kez geldi. Beni çok mutlu ettiniz, Allah mesut etsin sizi. Gelinle damadın telefonunu alın arkadaşlar, cumhurbaşkanı olunca evlerine kahve içmeye gideceğim” dedi.

Bunlar nasıl Müslüman?

CHP’li Muharrem İnce, sahte broşürlere sert tepki gösterdi: Ankara’da bugün bir şey yapmışlar, üstüne CHP logosu basmışlar, türbanı kaldıracağım, şunu yapacağım gibi. Bunlar nasıl Müslüman? Bunlar nasıl insan, anlamış değilim. Bu broşürleri hazırlayan ahlaksıza, namussuza sesleniyorum; bunlar sahtekar, yalancı. Bunlar bırakın Müslüman olmayı insan bile olamaz. Bu broşürlerin benimle ve CHP ile hiçbir ilgili yoktur. Bunlar paçavradır.

Haberin Devamı