Gazete Vatan Logo

Kampüste silahlı şov

ABD’nin Ohio eyaletinde bulunan Kent Eyalet Üniversitesi’nden mezun olan 22 yaşındaki Marie Bennett, mezuniyet töreninde çektirdiği silahlı fotoğrafları Twitter’da paylaşınca bir anda gündemin ilk sıralarına yerleşti.

Kampüste silahlı şov

Törende omzunda son dönemde ABD’deki okul katliamlarında kullanılan ‘AR-10’ tipi otomatik silahla gelen Bennet’in kepinde de bir silah resminin yanında ‘Sıkıysa alın’ yazısının bulunduğu görülüyor. ABD’de silah sahibi olmak anayasal bir hak, ancak öğrencilerin üniversite kampüsleri içerisinde silah taşımaları yasak. Eylemiyle bu yasağı protesto eden Bennet, “Artık mezun olduğuma göre, çok şükür kampüsümün içinde silahla gezebilirim” şeklinde bir tweet attı. Gelen tepkiler üzerine okulda 1970 yılında yaşanan olayı hatırlatan Bennett, bu şekilde eylemini haklı çıkarmaya çalıştı. 1970’de kampüste Vietnam Savaşı’nı protesto eden öğrencilerden dördü, Ulusal Muhafızlar’ın ateş açması sonucu yaşamlarını yitirmişti. Bennett attığı mesajda, “Okullarda silahlanma serbest olsaydı o dört genç kendini koruyabilirdi” diye yazdı. Biyoloji bölümünden mezun olan Bennet, bireysel silahlandırmayı destekleyen aktivist tweetleri için özür dilemeyeceğini vurguladı.

Bireysel silahlanmanın cenneti

ABD sivillerin en çok silah sahibi olduğu ülkeler sıralamasında yüzde 89’luk oranla birinci sırada. ‘Silahlı Şiddet Arşivi’ adlı sivil toplum kuruluşunun verilerine göre 2017 yılında ABD’de yaşanan 60 bin silahlı saldırıda yaklaşık 15 bin kişi hayatını kaybetti. ABD nüfusu 320 milyon dolayında. Ülkedeki bireysel silah sayısı ise 357 milyon.

Haberin Devamı