Gazete Vatan Logo

Kalbi olana şifa burada!

Kalp hastası olanlar için bu merkez tam bir şifa kaynağı....

Siyasilerin şifa kaynağı: Kızılcahamam

Politikacıların uğrak durağı Ankara Kızılcahamam Kaplıcaları, karaciğer, böbrek, mide ve kalp ve kan dolaşım hastalıklarına iyi geliyor. Türkiye'nin kaplıcalarıyla ünlü illerinden biri de başkent Ankara. Kızılcahamam, Ayaş ve Haymana ilçelerinde etrafında çok sayıda otelin hizmet verdiği şifalı sular yer alıyor. Bunlardan en ünlüsü Kızılcahamam Kaplıcaları sık sık siyasi partilerin kamplarına ev sahipliği yaparak önemli isimleri ağırlıyor. 50-51 derece sıcaklığındaki bu suların karaciğer, böbrek, mide, bağırsak rahatsızlıkları, solunum yolları, deri hastalıkları, kalp ve kan dolaşım rahatsızlıkları, bazı kadın hastalıkları ve çocuk hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Kızılcahamam Kaplıcaları'nın tesisinde fizik tedavi enstitüsü de yer almaktadır. Bölgede ayrıca 13 suit 93 odalı Ab-ı Hayat Termal Oteli ve Papatya Thermal Resort gibi oteller de yer alıyor.

Kas yorgunluğuna çözüm: Haymana Kaplıcaları

Dünya sıralamasında ikinci sırada yer alan Haymana Kaplıcaları, 45 derece sıcaklığı ile romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı, nevralji, solunum yolu, kadın hastalıkları, sinirsel ve kas yorgunluğu hastalıklarına iyi geliyor. İçildiği takdirde mide, karaciğer, safrakesesi ve pankreas üzerinde olumlu etki yapıyor.
Ayaş Karakaya Kaplıcaları: 31 derece sıcaklığındaki su ile yapılan banyo, romatizma, siyatik, nevroloji, kadın hastalıklarına ve kırık çıkık tedavilerinde iyi gelmektedir. Bu suyun içilmesi halinde ise mide, bağırsak, karaciğer, böbrek, safra kesesi ve baş ağrısı rahatsızlıklarına şifa olduğu söyleniyor.

BALIKESİR: Doğa ile iç içe her derde deva

İstanbul'un 3 saat uzağındaki Balıkesir'in Gönen, Edremit ve Susurluk ilçelerinde çok sayıda termal kaynak yer alıyor. Gönen Kaplıcaları: Doğa ile iç içe olan Gönen Kaplıcaları, kadın hastalıkları, felç, mide ve 12 parmak ülseri, hazımsızlık, safra kesesi tembelliği, kalın bağırsak spazmları, her çeşit romatizma, kireçlenme, ruhsal sıkıntılara bağlı ağrı ve huzursuzluklara iyi geliyor.
Edremit Güre Kaplıcaları: Kaz Dağları'nın eteğinde yer alan kaplıcanın suyunun cilt hastalıkları, romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları, üst solunum yolları astım, guatr, kireçlenmeler, sedef, böbrek taşı ve kumları ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor.

Böbrek taşına çare: Derman Kaplıcası

56 derece sıcaklıktaki şifalı su romatizma, arterit, kadın hastalıklarının tedavisinde faydalı oluyor. İçilmesi halinde böbrek taşı rahatsızlıklarına da iyi geliyor.
Susurluk-Kepekler Kaplıcası: Bu suyun banyo tedavisiyle romatizma, kireçlenme, nevralji, nevrit, polinevrit, felçler ve kadın hastalıklarının tedavisinde olumlu sonuç alınıyor. Çamur banyosuyla ise romatizma rahatsızlıklarına iyi geliyor.

Uşak'ta çam ağaçları arasındaki sağlık kaynağı

Uşak'ın Banaz ilçesinin 7 kilometre uzağındaki termal kaynaklara Hamamboğazı Şifalı Suları ismi veriliyor. Çam ağaçlarıyla kaplı olan kaplıca, deniz seviyesinden 1047 metre yükseklikte yer alıyor. Fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılan 60 derece sıcaklığındaki Hamamboğazı Şifalı Suları'nın mide, karaciğer, bağırsak ve özellikle kronik romatizma hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.
Kalp hastalarına Pamukkale'den şifa

Pamukkale kaplıcalarının 33-35.5 derece civarındaki şifalı termal suyu kalp hastalıklarının yanı sıra; damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıklarına iyi gelmesi nedeniyle tercih ediliyor. Pamukkale kaplıcalarının suyu içilmesi durumunda ise, böbrek kum ve taşlarında, idrar yolu iltihaplarında etkili oluyor.

Diyarbakır kaplıcada İtalya ile yarışıyor

Diyarbakın'ın merkezine 90 kilometre uzaklıktaki Çermik kaplıcaları, İtalya kaplıcalarından sonra nitelik bakımından dünyada ikinci sırada yer alıyor. Bu sular, iltihaplı romatizmalar, çocuk felçleri, nevrit, polinevrit, kadın hastalıkları sendromlarında; koklama ve serpintileme tadavisi, üst solunum yolları hastalıkları ve deri hastalıklarına iyi geliyor. 48 derece sıcaklığındaki sular için 21 kür tavsiye ediliyor.

Peribacası diyarında sağlık kaynakları

Kozaklı Kaplıcaları: Nevşehir' in yaklaşık 100 kilometre kuzeyinde yer alan Kozaklı Kaplıcaları iltihabı olmayan romatizmal hastalıkların, kireçlenmelerin, cilt hastalıklarının, kronik iltihaplı kadın hastalıklarının, damar sertliklerinin, mantar hastalıklarının tedavisinde faydalı oluyor.(Bugün)

Haberin Devamı