Gazete Vatan Logo

Kalbi heyecana dayanmadı

Minik Betül'ün kalbi sözlüde durdu...

İSTANBUL Esenler Fatih İlköğretim Okulu’nda dün acı bir olay yaşandı. 2-C sınıfı öğrencisi Betül Erdem matematik dersinde tahtaya kalkıp sayı sayarken, arkadaşlarının önünde birden fenalaştı, hasteneye götürülürken de yolda öldü.

Acı olay şöyle oldu: 7 yaşındaki Betül, arkadaşlarıyla güle oynaya matematik dersine girdi... Yeni öğretmeni Ebru Kaya sırayla öğrencileri kaldırıp sayı saydırıyordu. Dersine çalışan Betül de parmak kaldırarak 2’şer 2’şer saymak istedi. Tahtaya kalkan Betül, heyecanla rakam-ları saymaya başladı. 50’ye kadar sayan Betül birden yere düştü. Baygınlık geçiren Betül’ü öğretmeninin haber verdiği okul müdürü kucağına alarak arabaya bindirdi. Ve hemen okulun yakınındaki Esenler Fatih Sağlık Ocağı’na götürdü. Ancak doktorlar küçük Betül’ün hayatını kaybettiğini açıkladı. Kalp krizi sonu-cu can verdiği sanılan Betül’ün kesin ölüm nedeni otopsi sonucu belli olacak.

UZMAN GÖRÜŞÜ...

‘Küçük hastalarda kalpten ani ölümler olabilir...’


Prof. Dr. Murat Gülbaran (Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi): “Küçük yaştaki hastalarda kalp rahatsızlığından dolayı ani vefatlar tabi ki olabilir. Çocuğun heyecanlanmış olması da bunu tetiklemiş olabilir. Kalp kasının gereğinden gazla kasılmasıda bu ölümcül ritm bozukluklarına neden olabilir. Mutlaka bu olayda doğumsal bir komponent var. Erken teşhis bu konularda çok önemli. Diğer taraftan çocuğun ailesinde erken yaşta ölen var mı, kalp rahatsızlığından ölen var mı? Bu sorulara cevap aranması gerekir. Ani ölümlerin yüzde 95’i kalbe ait nedenlerle meydana gelir. En sık nedenler hipertrofik kardiyomiyopati, aritmojenik sağ ventrikül displazisi, doğuştan koroner arter anomalileridir.”

Haberin Devamı