Gazete Vatan Logo

Kahreden bekleyiş

28 canımızı yitirdiğimiz saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerini teslim almak için Adli Tıp Kurumuna gelen yakınların bekleyişi yürek yaktı

Kahreden bekleyiş

Adli Tıp Kurumu bahçesinde bulunan vatandaşlar, yakınlarının isimlerini Adli Tıp Kurumu kapısında bekleyen askeri personeldeki listelerde aradı. Yakınlarının isimlerini görünce fenalaşan ailelere sağlık ekipleri müdahale ederken, rütbeli askeri personel de teselli etmeye çalıştı. Vatandaşların yaşadığı duygu yüklü anlardan bazı askeri personelin de etkilenerek ağladığı görüldü. Acılı vatandaşlara destek olabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Adli Tıp Kurumu’na psikolog ve sosyal çalışmacı gönderildi.

En acı liste

Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın kapısına asılan liste şöyle:

- Astsubay Kd. Çvş. Feyyaz İlhan

- Astsubay Üçvş. Uğur Fetih Özdemir

- Astsubay Bşv. Mehmet Kutlu

- Astsubay Kd. Bçvş. Erkan Tümer

- Astsubay Bçvş. Eren Ördek

- Rd. Kd. Bçvş. Mehmet Yener

- Astsubay Kd. Bçvş. Recep Gülen

- Astsubay Üçvş. Mehmet Koray Pınar

- Astsubay Kd. Bçvş. Ertan Akgül

- Astsubay Kd. Bçvş. Cüneyt Sertel

- Astsubay Kd. Bçvş İbrahim Baran

- Sivil Memur Ayşegül Pürnek

- Sivil Memur Sedat Durgun

Haberin Devamı

- Sivil Memur Mustafa Haliloğlu

- Sivil Memur Meryem Yılmaztürk

- Sivil Memur Mustafa Küçük

- Sivil Memur Orçun Munyas

- İşçi Cumali Akman

- Er Ali Öztaş

- Sivil Memur Figen Gündüz

- Sivil Memur Fevziye Kayiş

- İşçi Mevlüt Öksüzoğlu

- Sivil Memur Güner Altınok

- Sivil Memur Filiz Koçak

- Sivil Mmeur Yıldız Demirtaş

- Sivil Memur Muammer Kosacı

- Sivil Memur Gülşen Yıldız

- Fatma Berna Atmaca

Nasıl yaşarım onsuz!

Terör saldırısında, 28 yaşındaki oğlu Hava Astsubay Koray Pınar’ı kaybeden anne Ayten Pınar’ı, oğluyla aynı birlikte görev yapan rütbeli bir asker teselli etti. Pınar, “Nasıl yaşarım onsuz. Nasıl dayanacağım bu acıya. Koray’ın düğününü yapacaktım” diyerek feryat etti. Pınar’ın bu sözleri üzerine yanında bulunan asker de gözyaşlarına hakim olamadı.

28 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ, TÜRKİYE KAVRULDU

Üç ay önce evlenmişti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içerisindeki bir banka şubesinde memur olarak çalışan 26 yaşındaki Fatma Berna Atmaca da saldırıda yaşamını yitirdi. Üç ay önce evlenen Atmaca, 1.5 ay önce İstanbul’dan tayin edilerek Ankara’ya gelmişti.

Haberin Devamı

‘Belki de servisi o kullanıyordu’

Patlamada yaşamını yitiren er Ali Öztaş’ın askerliğinin bitmesine 75 gün kaldığı belirtildi. Dayı Veli Çelik, “Sivil yaşamında şoförlük yaptığı için askerliğini de şoför olarak yapıyordu. Belki de patlatılan servisi kullanıyordu. Teröre lanet olsun, vatan sağ olsun” dedi.

Başarılı bir gazeteciydi

Bombalı saldırı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yaklaşık 4 yıldır gazeteci olarak çalışan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Gülşen Yıldız’ı iş çıkışında yakaladı. Patlamadan etkilenen, bakanlığa ait servis aracındaki Tarım TV muhabiri Yıldız, ambulansla Güven Hastanesine kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen, terör genç gazeteciyi hayattan kopardı.

Annesi için ev almıştı

Patlamada şehit düşen Başçavuş Eren Ördek’in İzmir Buca’da ana ocağına ateş düştü. Daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olarak Marmaris Aksaz’da görev yapan ve yaklaşık 4 ay önce de kara birliklerinde görev verilen Ördek’in tayininin Ankara’ya çıktığı belirtildi. İki kız çocuğu olan Ördek’in bir süre önce annesi için kredi çekip ev aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

3 çocuk babasıydı

Astsubay İbrahim Baran’ın Kırşehir’in Kaman ilçesindeki baba ocağı yasa boğuldu. Evli ve 2 çocuk babası şehit 42 yaşındaki Baran’ın, ailenin en küçük evladı olduğu belirtildi.

19 yıllık askerdi

Astsubay Başçavuş Mehmet Yener’in Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Kozdere Mahallesi’ndeki babasının evine ateş düştü. Şehit Yener’in 19 yıldan bu yana orduda görev yaptığı 5 yıl önce Ankara’ya atandığı belirtildi.

İki çocuk annesi...

Evli ve iki çocuk annesi Fevziye Kayış sivil memurluk yapıyordu. 42 yaşındaki Kayış, bugün memleketi Çorum’da, Ulu Mezarlık’ta defnedilecek.

Kayseri’nin ilk kadın şehidi

Genelkurmay Başkanlığı’nda beş yıldır memur olarak çalışan 32 yaşındaki Ayşegül Pürnek de saldırıda yaşamını yitirdi.

Kayserili olan Pürnek iş çıkışı indiği servis aracında yaşamını yitirirken müfettişlik sınavlarına hazırlandığı belirtildi. Pürnek’in Kayseri’deki baba ocağından feryatlar yükseldi.

Haberin Devamı

İki kızı yetim kaldı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel’in 18 yaşında Zeynep 8 yaşında Ceren isimli iki kız çocuğu babası olduğu öğrenildi.

Çocuklar gülsün diye

Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan’ın şehit olduğu haberi üzerine Mudanya’da yaşayan ailesi Ankara’ya gitti. Fenerbahçe taraftarı olan İlhan’ın 7 Şubat’ta sayfasına, “Unutma Türkiye bu ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var” yazdığı görüldü.

Ankara’ya 1.5 yıl önce gelmişti

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak görev yapan Orçun Münyas’ın Taşyaka Mahallesi’ndeki evine acı haber saat 01.00 sıralarında geldi. Daha önce bir bankada çalışan Münyas’ın, şimdiki görevi için Ankara’ya yaklaşık 1.5 yıl önce tayin olduğu öğrenildi.

Ankara’ya yeni geldi...

Ankara’da göreve yeni başlayan Astsubay Çavuş Uğur Fetih Özdemir, evli ve bir kız babasıydı. Bugün memleketi Erzincan’dan uğurlanacak.

Çifte acı

Ankara’daki saldırıda şehit olanlardan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışan ve Çankırılı olan Cumali Akman’ın evli ve 1 çocuk babası olduğu belirtildi.

Aynı saldırıda yaşamını yitiren Hava Astsubay Koray Pınar’ın da Çankırılı olduğu kaydedildi.

Terör anne-kızı birlikte yakaladı

Annesi Şenay Şenses ile birlikte Genelkurmay Başkanlığına ait servis aracında yaralanan 4.5 yaşındaki Buse Şenses’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Hain saldırının ardından ambulansla Başkent Üniversitesi Hastanesine kaldırılan ve acilen müdahale edilen Buse’nin, hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğu ve sürekli annesini sorduğu öğrenildi. Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Adnan Torgay, ameliyatta vücudunun çeşitli yerlerine saplanan cam kırıklarının temizlendiğini ve operasyonun 7-8 saat sürdüğünü söyledi ve “Gözünden ameliyat oldu. Gözünde hasar olma ihtimali büyük ama ne derece olduğunu söylemek mümkün değil” dedi. Anne Şenses’in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Topçu’nun iki yeğeni yaralandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ankara’daki terör saldırısında 2 yeğeninin yaralandığını açıkladı. Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’daki menfur saldırıda, yeğenleri Şahin Budak ile Pınar Budak’ın yaralandığını söyledi ve terörü lanetledi.