Gazete Vatan Logo

Kahraman öğretmen katliamı engelledi

Teksas’ta 8 öğrenci ve 2 öğretmenin öldüğü okul katliamının ardından bu kez de Indiana’da bir ortaokuldaki öğrenci, sınıf arkadaşlarının üzerine iki silahla ateş açtı. Kahraman fen bilgisi öğretmeni 3 kurşun yemesine rağmen katliamı durdurdu

Kahraman öğretmen katliamı engelledi

ABD’nin Indiana Eyaleti’ne bağlı Noblesville’deki West Middle School ortaokulunda dehşet dolu anlar yaşandı. Sabah 09:00 sıralarında Fen Bilgisi dersinden sınav olan öğrencilerden biri tuvalete gitmek için fen bilgisi öğretmeni Jason Seaman’dan izin aldı. 12-13 yaşlarında olduğu belirtilen ancak kimliği açıklanmayan öğrenci tuvaletten sınıfa geri döndüğünde elinde iki tabanca vardı ve sınıftaki arkadaşlarına rastgele ateş açmaya başladı. O sırada 30 yaşındaki öğretmen önce bir basketbol topunu katliam girişiminde bulunan öğrencisine fırlattı, ardından da koşarak öğrencinin üzerine atladı. Bu sırada karnından, kolundan ve kalçasından üç kurşun yemesine rağmen katliamcı gencin elindeki silahları almayı ve onu etkisiz hale getirmeyi başardı.

Kız öğrenci ağır yaralı

Olay yerine gelen polis, katliam girşiminin faili olduğu belirtilen erkek öğrenciyi gözaltına aldı. 13 yaşındaki Ella Whistler isimli kız öğrenci ağır yaralı olarak öğretmenle birlikte hastaneye kaldırıldı. Geceyi ameliyatta ve yoğun bakımda geçiren öğretmenin hayati tehlikeyi atlattığı ancak kız çocuğunun durumunun kritik olduğu belirtiliyor. Olay esnasında öğrencinin 50’ye yakın kurşun attığı ve öğrencilerin panik içinde sıralarının altına saklanarak ailelerine cep telefonlarından veda mesajları gönderdikleri ortaya çıktı. Katliam girişiminde kullanılan silahların öğrencinin babası adına kayıtlı yasal silahlar olduğu belirlendi. Genç eylemci yaşı nedeniyle çocuk mahkemesinde yargılanacak. Kimliği de açıklanmıyor.

Haberin Devamı

Trump övdü

ABD Başkanı Donald Trump saldırganı durduran öğretmene sosyal medya hesabından övgü yağdırdı. Trump, “Noblesville’in cesur öğretmeni ve kahramanı sayesinde çok sayıda gencin yaşamı kurtuldu” ifadelerini kullandı.