Gazete Vatan Logo

Kafalarını taşla ezin boğun veya zehirleyin!

IŞİD vahşette sınır tanımıyor

IŞİD militanları, ABD’nin kendilerine karşı oluşturduğu uluslararası koalisyonun üyelerini tüyler ürpertici sözlerle tehdit etti: “Tüm Fransız, Amerikan ve onların müttefiki olan kafirleri öldürecek silah ya da bomba bulamazsanız, kafalarını taşla ezin, bıçakla öldürün, otomobilinizle ezin, boşluğa atın, boğun ya da zehirleyin”

IŞİD’in Sözcüsü Ebu Muhammed el Adnani, uluslararası ‘son haçlı seferi’ olarak tanımladığı koalisyonun ‘daha önceki haçlı seferleri gibi yenilgiyle sonuçlanacağını’ söyledi. El Adnani, militanlarına başta Irak’ta hava saldırıları düzenleyen ABD ve Fransa olmak üzere koalisyona katılan ülkelerdeki güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenleme çağrısı yaptı. Üyelerine ‘bireysel cihat’ çağrısında bulunan El Adnani, “Yapabileceğiniz en iyi şey, tüm Fransız, Amerikan ve onların müttefiki olan kafirleri öldürmektir. Eğer öldürecek silah ya da bomba bulamazsanız, kafalarını taşla ezin, bıçakla öldürün, otomobilinizle ezin, boşluğa atın, boğun ya da zehirleyin” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Fransa’da kırmızı alarm

El Adnani, Sina Yarımadası’nda Mısır güvenlik güçlerini hedef alan radikal İslamcı gruplara da saldırılarına devam etmeleri çağrısında bulundu. IŞİD sözcüsü bölgedeki militanlara, “Yollara bombalar yerleştirin, üslerine saldırın, evlerini basın. Kafalarını kesin. Kendilerini güvende hissedemesinler” dedi. Açıklamanın ardından Fransa’da polis güvenlik önlemlerini ‘kırmızı alarm’ seviyesine çıkardı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransa’nın bu tür tehditlere karşı her zaman hazır olduğunu dile getirdi. Fransız Bakan, “Sıfır risk var demiyorum ama yüzde yüz tedbir alınmıştır” diye konuştu.

IŞİD bayrağı sınıra yaklaştı

Suruç ilçesinin karşısındaki Suriye köyüne, Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) simgeleyen bayrak asıldı. Bölgedeki silahlı kişilerin, Suriyelilerin Türkiye’ye geçişi sırasında sınıra yakın bölgeye park ettikleri araçlarla ilgilendikleri görüldü. Bölgeden zaman zaman silah sesleri de geliyor. Aşağı Oylum Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gündoğdu, yaptığı açıklamada, köyde kalan Suriye halkının 3 gün önce IŞİD’in saldırılarından korkarak Türkiye’ye geldiğini, bayrağın da dün gece asıldığını ifade etti.
‘300 Irak askerini klor gazıyla öldürdüler’
2 gün önce 300 PKK/PYD askerinin kurşuna dizildiği iddialarının ardından dün de Irak’ta Şiilerin oluşturduğu Ulusal İttifak üyesi Milletvekili Ali el Budeyri, Felluce kentinde IŞİD’in düzenlediği klor gazı saldırısında 300 askerin öldüğünü öne sürdü. Budeyri, mecliste basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “IŞİD, Felluce’nin Saklaviyye nahiyesinde kuşatma altında tuttuğu 400 askere karşı klor gazı kullanarak 300’ünü öldürdü” dedi. Olaydan bölge komutanını sorumlu tutan Budeyri, “Yapılan tüm çağrılara rağmen orduya bağlı uçakların süratli davranmaması sonucu Saklaviyye nahiyesinde kuşatılan askerlerin başına gelenlerden Enbar vilayetindeki operasyonların sorumlusu Korgeneral Reşid Felih ve Başbakan Haydar el İbadi’yi sorumlu tutuyoruz” ifadesini kullandı. Budeyri, “Bu ikinci Spyker katliamıdır” değerlendirmesinde de bulundu. Irak’ta Musul’dan sonra 12 Haziran’da Tikrit’teki Spyker Askeri Üssü’nü ele geçiren IŞİD, Twitter hesabında yüzlerce kişinin kurşuna dizildiği bir video paylaşmış, Irak parlamentosuna yakın kaynaklar da olayda aralarında öğrencilerin de bulunduğu güvenlik görevlisi bin 700 kişinin öldürüldüğünü iddia etmişti.
Musul ve Rakka tahliye edildi
ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun geniş çaplı hava saldırılarına karşı hazırlık yapan IŞİD militanları Irak ve Suriye’de merkez üssü sayılan Musul ve Rakka kentlerini tahliye etti. Her iki kentteki ağır silahlarını başka yerlere kaydıran militanlar, eş ve çocuklarını da kentlerden tahliye etti. Kent merkezlerindeki yollara bombalı tuzaklar yerleştiren militanlar rehin aldıkları Ezidi sivilleri de ‘canlı kalkan’ olarak kullanmaya hazırlanıyor.
‘Kara harekatı yapmak şart’
ABD’nin IŞİD’e karşı sadece hava saldırıları düzenlemesine eleştiriler artıyor. Son olarak İngiltere’nin eski başbakanı Tony Blair ve eski ABD Savunma Bakanı Robert Gates da, IŞİD’e karşı kara harekatı düzenlenmesi gerekeceği yorumunda bulundu. Blair, İngiltere Başbakanı David Cameron’un ve diğer Batılı liderlerin IŞİD tehdidini ortadan kaldırmak için Irak ve Suriye’ye asker göndermesinin gerekli olduğunu savunurken, Gates de Obama’nın IŞİD stratejisinin “karaya asker botu değmeden” başarılı olmasının zor olduğunu söyledi.
Berlusconi: Atom bombası atalım
İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi İsrail halkının büyük bölümünün IŞİD’e karşı atom bombası kullanılmasını doğru bulduğunu iddia etti. Sirmione kentinde, liderliğini yaptığı Forza İtalia (Haydi İtalya) Partisi’nin genç politikacı yetiştirmeye yönelik okul kurma projesiyle ilgili bir toplantı konuşan Berlusconi, İsrail halkının büyük bir tedirginlik içinde olduğunu öne sürerek, “İsrail halkının büyük çoğunluğu, şimdi benzer bir tehlikeyle karşı karşıya olma durumunda savunma amaçlı atom bombası kullanılmasını doğru buluyor” dedi.

Haberin Devamı