Gazete Vatan Logo

Kadronun hatırı için izlenir...

Al Pacino ve Anthony Hopkins’i buluşturan Misconduct (Hesaplaşma), bu hafta diğer yapımlara göre kadrosuyla öne çıkıyor.

Kadronun hatırı için izlenir...

Kariyerinde zirveye tırmanmak isteyen genç ve hırslı avukat Ben Cahill (Josh Duhamel), eski sevgilisinin kendisine ulaştırdığı gizli belgeleri patronu Charles Abrams’la (Al Pacino) paylaşır ve büyük bir davaya hazırlanmaya ikna eder. Evliliğinde birtakım problemler yaşayan ve haftada 100 saat çalışan birisi olarak bu davanın hayatını değiştireceğini düşünür. Söz konusu belgeler büyük bir ilaç şirketinin hatalı ilaçları piyasaya sürmesi ve yüzlerce insanın ölümüne neden olduğunu ortaya çıkarır. İlaç şirketinin milyarder patronu Arthur Denning ise (Anthony Hopkins) bu suçlamalardan kurtulmanın yollarını arar. Bu sırada, filmin akışını değiştiren kadın kahramanın olaya dahil olmasıyla işler daha da karışık hale geliyor.

Al Pacino ve Hopkins’in filmde karşılaştıkları tek an olan, her iki tarafın avukatlarının anlaşmaya vardıkları sekans belki de filmin çözülme noktasını oluşturuyor. Filmin ritmi o kadar hızlı ilerliyor ki, işlenen cinayetler ve Cahill’in kendisini katil pozisyonunda bulması senaryoyu farklı bir noktaya taşıyor. Daha iyi işlenebilecek bir senaryonun seyirciyi ters köşeye yatırmak adına aceleye getirildiği söylenebilir. Bu ters köşeler izleyici adına pek de tatmin edici değil. Al Pacino ve Anthony Hopkins’in kattıkları kalite de, filmden geriye kalan ‘entelektüel kırıntılar’ oluyor, izleyicinin beklentisi ise karşılanamıyor.

Haberin Devamı

Misconduct (Hesaplaşma)

Dram imdb: 5.4

Y: Shintaro Shimosawa

O: Josh Duhamel, Anthony Hopkins, Al Pacino

FARKLI BİR YAPISI VAR

Haftanın yerli filmlerinden biri olan ‘Senarist’, gizem ile macerayı iç içe sokan, deneysel bir yapım. Siyasi yazılarıyla tanınan, yazdığı kitabın ardından gizemli bir notun eline ulaşmasıyla Adem’in hikayesi de farklı bir noktaya evriliyor. Yapımın ilgiyi hak ettiğini söylemek mümkün.

Senarist

Y: Hulusi Orkun Eser

O: Mustafa Uzunyılmaz, Dilara Büyükbayraktar, Halis Bayraktaroğlu