Gazete Vatan Logo

Kadınlar gardıroplarındakini satıp nakit paraya çeviriyor

İkinci el lüks markaların satıldığı modacruz.com Melis Güçtaş'ın kendi kişisel ihtiyaçlarından yola çıkarak kurduğu bir platform. Birçok ünlü isim de sitede kıyafetlerini satıyor

Kadınlar gardıroplarındakini satıp nakit paraya çeviriyor

Amerika'da tasarım eğitimi alan Melis Güçtaş, modacruz.com'u iki yıl önce kurmuş. İkinci el ürünler satan sitenin başlangıç noktası Güçtaş'ın kendi yaşadığı alışveriş çılgınlığı olmuş: "8 yıl Amerika’da yaşadım. Okulu bitirip profesyonel hayata atılınca kendimi ABD’deki alışveriş dünyasına kaptırdım. ABD ve Avrupa’da insanlar kıyafetleri, mobilyaları ya da diğer eşyaları için sürekli mağazadan yeni ürün alışverişi yapmak yerine, arkadaş arasında, dükkanlarda ya da internette bunları satıyor ve satın alıyorlar. Hem satın alma maliyetleri düşüyor hem de satan kişi para kazanıyor. Bu sistem içerisinde, marka kıyafetlere ulaşmak buradakine göre çok daha hesaplı ve kolay. Türkiye’ye dönüş yaptığımda bu modeli uyguladım. Bugün yüz binlerce üyemiz var.

Ünlülerin kıyafetleri de var

Modacruz'un kadınlara sunduğu fırsatları ise Güçtaş şöyle anlatıyor: "Kadınlar, sıfır halde aldığında çok daha yüklü miktarlar ödeyecekleri marka kıyafetleri ikinci el tercih ederek tasarruf ediyor. Örneğin geçtiğimiz yıl içerisinde kullanıcılarımıza toplam 50 milyon TL tasarruf ettirdik. İçeride 1000’i aşkın markanın yüzbinlerce ürününe yüzde 90’a varan indirimlerle sahip olabiliyorlar. Kıyafetlerini satarak nakit elde edebiliyorlar. Böylece çevre bilincini ve paylaşım ekonomisini de desteklemiş oluyoruz. VIP hizmetimizle gardırobundakileri satmak isteyen ancak ilgilenmeye vakti olmayan kullanıcılara kolaylık sağlıyoruz.

Haberin Devamı

Modacruz’un ‘Gardırobundakileri nakde çevir’ çağrısına ünlü isimler de tepkisiz kalmıyor. Modacruz’daki Ünlü Gardıropları sekmesinde Ece Erken, Özlem Yıldız, Deniz Akkaya, Ayşe Tolga, Ebru Şallı, Gülşen, Başak Dizer Tatlıtuğ gibi isimler var.