Gazete Vatan Logo

Kadınlar çocuklar için yarışacak

“2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası” 28, 29, 30 Temmuz’da İstanbul Caddebostan Adalar parkurunda gerçekleşecek. Yarışların ana sponsoru dünyaca ünlü gayrimenkul şirketi Heafey Group.

Kadınlar çocuklar için yarışacak

Türkiye’nin ilk ulusal kadın yelken kupası Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası ikinci kez düzenleniyor. Organizasyon, her yıl Kupa gelirinin bir bölümü ile kadınlara yönelik çalışmalar yapan bir sivil toplum kurumunu desteklemeye karar vermiş. Kupa’nın ilk seneki geliri Anne Çocuk Eğitim Vakfı’na (AÇEV) katkı sağlarken bu yıl da AÇEV’e destek yapılmasına karar verilmiş. Organizasyon Komitesi’nden Serap Gökçebay ve Diana Misim ile yelken sporunu ve kadınların bu spora ilgisini konuştuk.

Yarış fikri nasıl doğdu?

2015’te yelken yapmaya yeniden başladığımda kadınların ilgisini gözlemledim. O dönemde 2-3 yarışa katıldım ve “Türkiye’de neden kadın yelken kupası yok?” diye düşündük.

Bu yarışta kaç kadın ve firma yarışacak?

10 takım. Önümüzde 3 hafta var. Bireysel oluşan gruplar da olabilir. İrtibat kuranlar var. Türk Telekom, Arçelik, Eker, Fiba Faktoring gibi kurumların da katıldığı yarışlarda toplam 100 kadın olacak. Yarışı kazanan tekneye Miami’de 4 günlük tatil hediyesi var.

Yelken güç gerektiren bir spor, kadınlar zorlanıyor mu?

Haberin Devamı

Aslında güç, sizin rüzgara karşı ne kadar mukavemet etmeye niyetli olduğunuzla ilgili. Turnuvalardaki yarışmalarda, karma takımlarda o gücün maksimumu kullanılıyor. Takımınızın gücü yeterli, sizin tek başına gücünüz her zaman zorunlu değil. Rüzgarın gücünü kullanmak önemli.

Hiç bilmeyen biri yelken yarışına katılmak isterse ne yapabilir?

Yelken eğitimi veren bir sürü kurum var. Bunu isteyen kişi, kendisiyle beraber bu işe gönül koyan birkaç kişiyle birleşip, bir yelken okuluna gidip eğitim alabilir. Arzu ederlerse kendi takımlarıyla bu yarışa katılabilirler.

AÇEV de katılıyor değil mi yarışa?

Evet. Geçen sene de yer aldılar. AÇEV’le yaptığımız işbirliğinden memnunuz. Geçen seneki organizasyonu takiben bu sene daha da güçlendirdik ve kurumsal yapıda bir organizasyon oluşturmak için Marmara Yelken Kulübü’yle de işbirliği yaptık. Tüm hakemlerin koordinasyonu gibi görevler onlara ait.