Gazete Vatan Logo

Kadıköy’de Gürsel Tekin’in dediği oldu

CHP’de Kadıköy düğümü çözüldü. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in desteklediği Aykut Nuhoğlu, Kadıköy Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi

CHP günlerdir merakla beklenen Kadıköy Belediye Başkan adayını Aykut Nuhoğlu oldu. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de desteklediği adayın Kadıköy’e aday gösterilmesi de dikkat çekti.

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetkisine bırakılan Kadıköy Belediye Başkanlığı’na kimin aday gösterileceği MYK’da ele alındı. Kadıköy’den aday gösterilecek isim kulislerde adı geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin değil Tekin‘in desteklediği Aykut Nuhoğlu oldu. Geçen hafta yapılan PM toplantısında belirlenemeyen ve İstanbul İl yönetiminin istediği Canan Kaftancıoğlu ile Tekin ve Kadıköy örgütünün desteklediği Aykut Nuhoğlu arasında kalan Kılıçdaroğlu, dünkü MYK’da kararını verdi. ve Tekin’in desteklediği isim olan Aykut Nuhoğlu’nun adaylığı onaylandı.

Muratpaşa değişti

Çekmeköy’de de adı gündeme gelen Hüseyin Avni Sipahi yerine Seyfettin Yıldırım’ın aday oldu. Antalya’da gerek Süleyman Evcilmen’in yeniden aday gösterilmemesi karşısında il binasını işgale kadar varan protestolar, gerekse CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve il yöneticilerinin Sultan Yeğen’e yönelik itirazlar amacına ulaştı. Muratpaşa adayı olarak İl Başkanı Devrim Kök’ün önerisiyle Ümit Uysal belirlendi.

Anap’lılar CHP’ye geçti

Demokrat Parti (DP) ve ANAP’ın bazı il ve ilçe teşkilatı yöneticileri, CHP’ye katıldı. CHP Basın Birimi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, DP Ankara İl Başkanı Ahmet Fikret, Ankara Yenimahalle İlçesi Başkanı Halit Karabulut, Kazan İlçe Başkanı Yüksel Özcü, Beypazarı İlçe Başkanı Çetin Tuz, Sincan İlçe Başkanı Hasan Dağ, DP ilçe başkan yardımcılarından Ahmet Metin Akay ile eski ANAP Çankaya Belediye Meclis Üyesi Orhan Apaydın’ın CHP’ye katıldı. CHP’ye geçenlere parti rozetlerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin taktı.

Haberin Devamı