Gazete Vatan Logo

K.Irak’a 8 helikopterle komandolar indirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’e bağlı Sidekan nahiyesinde bulunan dağ zirvelerine asker konuşlandırdığı iddia edildi

K.Irak’a 8 helikopterle  komandolar indirildi

Rudaw adlı Kürt haber sitesinin iddiasına göre TSK, PKK’nın bulunduğu Sidekan bölgesindeki dağ zirvelerine 8 helikopterle komandoları indirerek burada bir güvenlik kuşağı oluşturmak üzere düğmeye bastı. Kurulması planlanan askeri karargahların sınırdan 20 kilometre derinlikte olacağı ileri sürülüyor. Rudaw’a konuşan Sidekan nahiyesine bağlı Şapan Köyü muhtarı Faris Resul, “Türk savaş uçakları dün gece bölgeyi bombaladı. Ardından 8 askeri helikopter Şapan, Dilan, Kewet, Bene, Çiyasor, Alekan ve Çiyaneya dağlarına asker indirdi” dedi. Sidekan Kaymakamı Kırmanc İzet ise “TSK’nın Sidekan’a bağlı Bermize köyünün öte yanında karargahı var ancak bir süredir bu bölgeye yeni güçler takviye ediliyor” dedi.

‘Darbeli vuruş’

Türk basınında 22 Mart’ta ‘Kuzey Irak’ta güvenlik kuşağı’ başlığı verilen haberde de Hakkâri karşısındaki alanda yaklaşık 15 kilometrelik bir güvenlik kuşağı kurulduğu belirtilmişti. Kara ve hava unsurlarının koordinasyonuyla yapılan ve ‘darbeli vuruş’ olarak değerlendirilen operasyonların daha önce yapılan operasyonlardan farklılık içerdiğine vurgu yapılan haberde askeri kulislerde, özellikle son dönemde Hakkâri karşısındaki alanda, Kuzey Irak içlerinde yaklaşık 15 kilometrelik bir güvenlik kuşağı kurulduğunun konuşulduğu yer almıştı. Bir güvenlik kaynağı, “Artık terörist unsurlara karşı Türkiye toprakları içinde değil, sızma girişimi için toplandıkları Kuzey Irak içlerinde inlerine giriliyor, sınır ötesinde engelleniyorlar” demişti.

Haberin Devamı

Bir haftada 108 terörist

TSK tarafından son bir haftada Mardin, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda 108 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içi ve dışında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleye ilişkin bilgi verildi. Buna göre, 31 Mart-6 Nisan’da Mardin, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda 108 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin 4’ünün sözde lider kadroda olduğu ve 77’sinin yurt dışında etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonlarda 28 piyade tüfeği, 5 makineli tüfek, bir roketatar ele geçirilirken 59 el yapımı patlayıcıyla teröristler tarafından kullanılan 56 silah mevzisi, sığınak, barınak, mağara ve depo kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda 10 askerin şehit olduğu ve 29 askerin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı