Gazete Vatan Logo

Jolie rüzgarı...

Gaflarıyla ünlü bakan Şahin, Türkiye'ye gelen Angelina Jolie'yi makamına kabul etti

Jolie rüzgarı...

Başkentte dün Angelina Jolie hareketliliği vardı. Önceki gün Suriyelilerin yaşadığı kampları gezen güzel yıldız, Bakan Şahin, Başbakan Yardımcısı Atalay ve Cumhurbaşkanı Gül’le görüştü.

Türkiye’de kamplarda kalan Suriyelileri ziyaret eden ve büyük ilgi gören Hollywood yıldızı Angelina Jolie dün de başkentteydi. Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Jolie ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, önceki akşam Ankara’ya geldi. Guterres ve Jolie, dün ilk olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i ziyaret etti. Şahin’in makamındaki kabul basına kapalı gerçekleşirken, bir bölümünde görüntü alınmasına izin verildi. Heyet daha sonra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile makamında görüştü. Ziyaretin, Suriye’de yaşanan drama dünyanın ve uluslararası camianın ilgisinin çekilmesi bakımından da önem taşıdığını vurgulayan Atalay, Guterres ve Jolie’nin Kilis kampı ile ilgili olumlu ifadeleri için de teşekkürlerini dile getirdi. Atalay, “Suriye’den gelen mülteciler için açık kapı politikası uyguluyoruz ve geri göndermiyoruz” dedi.

Jolie rüzgarı...

Guterres de, “Yüksek standartta bir yardım gözlemledim. Şu anda koordinasyonunu yaptığımız Suriyeliler, kendi topraklarındaki Filistinliler ve Iraklılar olmak üzere birçok koruma ihtiyacı olan insana ev sahipliği yaptılar, şimdi kendileri aynı noktadalar. Bu noktada Türkiye’nin sağladığı açık kapı politikası önemli” diye konuştu.

Ankara Palas’ta çalışma yemeği

Heyet, öğle saatlerinde ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Yemekte, zeytinyağlı enginar, ıspanaklı gül böreği, mevsim salata, kuzu kapama ve armut tatlısından oluşan bir menü sunuldu. Guterres ve Jolie, yemeğin ardından basın toplantısı düzenledi. Jolie, kamplarda son derece iyi organize olunduğunu ve Türkiye’nin, elinden geleni yaptığını gördüğünü söyledi. Çok fazla mültecinin bulunduğunu belirten Jolie, “Sonunda burası kamp ve hiç kimse mülteci olarak yaşamak istemez, hiç kimse bir kampta yaşamak istemez. Şiddet ve çatışma pek dineceğe benzemiyor ülkede. Diğer ülkelere sığınan insanların sayısı da giderek artıyor. Birlikte çalışarak bu sorunu çözebileceğimize inanıyorum. Kimse soğuktan donmaz umarım. Çok korkunç zamanlar bunlar. Bu insanlara yardım ettiği için size ve Türk hükümetine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Kral’lar gibi ağırlandı

Oscarlı yıldız Angelina Jolie için Swissotel’de 8. kat kapatıldı. Jolie, ‘kral dairesi’nde bir gece konakladığı otelde, akşam yemeğinde ton balıklı salata, sabah kahvaltısında ise omlet yedi, portakal suyu ile kahve içti. Kral dairesinin bir odasında Jolie’nin korumaları diğer odasında ise kendisi kaldı. Otel yönetimi Jolie’ye nazar boncuğu hediye etti.

Jolie dün Şahin ve Atalay’dan sonra Cumhurbaşkanı  Gül tarafından kabul edildi. Gül, “Yaptıklarınız tüm insanlık için ilham kaynağı” dedi.

Haberin Devamı