Gazete Vatan Logo

Jiletli saldırgana 14 yıl

Boğaziçi Üniversitesi kız öğrenci yurduna girerek bir kız öğrenciyi jiletle yaraladığı ve tecavüz etmeye çalıştığı iddia edilen sanığa, “cinsel saldırı ve iş yeri dokunulmazlığı” suçundan 14 yıl hapis cezası verildi

Jiletli saldırgana 14 yıl

Boğaziçi Üniversitesi kız öğrenci yurduna girip odasında uyuyan bir kız öğrenciye tecavüz etmeye çalışan ve direnince jiletle yaralayan Yasin Polat’ın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Yasin Polat ve taraf avukatları katıldı.

Kampüse hep girerdim

Kampüsün manzarası güzel olduğu için alkol almaya gittiklerini anlatan sanık, kampüsün içinde para karşılığında fuhuş yapan kızlar olduğunu da öne sürdü. Olay günü kampüsi girdiğinde daha önceden tanıştığı bir kız öğrenciye karşılaştığını ve o kızın kendisini odasına çağırdığını iddia eden sanık, “Yaklaşık 2 dakika sonra ben de arkasından gittim. İçeri girdim. 7-8 tane oda kapısı vardı. Bana söylediği oda numarasını unuttuğum için, ilk kapıya yöneldim. Oradan kız ve erkek sesleri geliyordu. Orası olmadığını anlayıp geri döndüm. Sonra bana söylemiş olabileceğini düşündüğüm bir odaya yöneldim” dedi. Odaya girdiğinde kapalı olan ışığı yaktığını anlatan sanık bu arada içeride uyuyan bir kız öğrencinin uyandığını anlattı. Kız öğrencinin kendisini görünce bağırdığını söyleyen Polat, “Yüksek sesle bağırmaya başlayınca yurda kaçak girdiğim için korktum. Üzerime doğru geldi. Ben de sessiz ol, sana zarar vermeyeceğim yanlışlıkla geldim dedim. Ben üzerimde her zaman bıçak ve jilet taşırım ama o gün yanımda bıçak yoktu. Üzerime gelince ben de korksun sussun diye, telefonuma yapıştırdığım jileti çıkardım. Üzerime gelip beni ittirince jilet elini kesti. Cinsel saldırı suçlamasını kabul etmiyorum. Gece vakti bir kızın odasına girmenin büyük suç olduğunu biliyorum. Onu incittiğimi de biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme sanık Polat’ın “Cinsel saldırı” suçunun işlendiğinin sabit olduğunu belirterek, 12 yıl hapis cezası verdi. Olayın jiletle gerçekleştiğini belirten mahkeme, cezayı artırarak 18 yıla çıkardı. Cinsel saldırının teşebbüs aşamasında kaldığı için ise ceza 13 yıl 6 aya düşürüldü. Sanık Polat toplamda 14 yıl hapse mahkum edildi.