Gazete Vatan Logo

Japonya'daki depremde 9 ölü, binden fazla yaralı

Japonya'daki depremde 9 ölü, binden fazla yaralı

Japonya'nın güneybatısında dün meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 9 kişi hayatını kaybetti, en az bin kişi yaralandı.

Kyodo ajansının haberine göre, yerin 23 kilometre altında meydana gelen depremin ardından yaşanan 130 artçı sarsıntı nedeniyle 44 bin kişi evlerinden tahliye edildi.

Kumamoto ve çevre kentlerde hissedilen depremde binden fazla yaralıdan 53'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı, artçı sarsıntıların süreceğini duyurdu.


Japonya Başbakanı Şinzo Abe, parlamentoda yaptığı konuşmada, 3 bin sivil savunma ve emniyet personeliyle itfaiyecilerin Kumamoto kentindeki çalışmalara katıldığını ifade etti.

Mağdurların güvenliğini sağlamak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyleyen Abe'nin hafta sonu felaket bölgesine gitmesi bekleniyor.

Kumamoto emniyet yetkilileri, hayatını kaybeden 9 kişiden 7'sinin kente bağlı Maşiki'den ikisinin de Higaşi'den olduğunu belirtti.

Japonya hükümet sözcüsü Yoshide Suga, 14 bin 500 eve elektrik, 25 bin eve su verilemediğini söyledi.

Haberin Devamı

"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Japonya, 11 Mart 2011'de tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşamıştı. 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki tsunami, 19 bin kişinin yaşamını yitirmesine, binlercesinin yaralanmasına ve ülkenin kuzeydoğu kıyılarında büyük hasara yol açmıştı.