Gazete Vatan Logo

Japon geline balonda nikah

Japon Rekia Moriloto, Nevşehirli turizm rehberi Bilal İlgar'la yaşamlarını Kapadokya semalarında balonda kıyılan nikahla birleştirdi

Kapadokya'da yabancı gelinlerin sayısı her geçen gün artıyor. 3 yıl önce, Japonya'da okuduğu üniversitenin İşletme bölümünden mezun olan 30 yaşındaki Rekia Morıloto, İstanbul'a gezmeye geldi. Reika'ya İstanbul seyahatinde, bir seyahat acentesinde rehber olarak çalışan 25 yaşındaki Bilal İlgar rehberlik etti. Japon Reika, bu gezi sırasında Nevşehirli turizm rehberi Bilal'a gönlünü kaptırdı. Reika ülkesi Japonya'ya döndükten sonra internet üzerinden Bilal ile görüşmesini sürdü ve aradan geçen bir yıldan sonra yeniden Türkiye'ye dönerek Ürgüp'te Bilal ile 2 yıldır birlikte yaşamaya başladı. Reika ile Bilal, Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesinde Göreme Balonculuk şirketine ait balonda nikah kıydırdı. Selim Takar'ın kıydığı nikahta yabancı gelin Reika'nın şahitliğini Göreme Balonculuk Şirketi yetkilisi Halil Özarslan, Türk damat Bilal'in şahitliğini de Fortis Turizm Seyahat Acentesi Yetkilisi Murat Özdemir yaptı.

Ancak, balonda kıyılan nikahtan sonra genç çiftlerin balon turu keyfi yarım kaldı. Hava muhalefeti nedeniyle genç çiftler balonla Kapadokya turunu yapamadı. Çift, Japonya'nın 600 bin baskı sayısı ile en çok satan dergilerinden biri olan The Wedding dergisine kapak oldu. Dergi, `Kapadokya'da Balonda Nikah' başlığı ile kullanacakları haber nedeniyle genç çiftleri konu mankeni olarak kullandı.

Haberin Devamı