Gazete Vatan Logo

Jake Raak muamması!

Jake Raak muamması!

Reina saldırısının olduğu gece rahat tavırlarıyla dikkat çeken yaralı Amerikalı turistin davranışları şüphe yarattı. Adı William Jacob (Jake) Raak olan 35 yaşındaki ABD’li turist kameralara bacağından vurulduğunu ve içerde ateş eden adamlar olduğunu söylüyordu. Bir dakika sonra ise sadece bir kişi gördüğünü anlatıyordu. Bilişim uzmanı olduğunu söyleyen Jake Raak, Reina’ya 9 arkadaş geldiklerini ve 7’sinin vurulduğunu söylemişti. Raak, olayın ertesi günü yaralı olduğu halde kaldırıldığı hastane ve otel personeli tarafından ülkesine uğurlandı. Yola çıkmadan önce, Türkiye’yi çok sevdiğini ve tekrar geleceğini söyledi. Raak ülkesine ulaştığında Time dergisine saldırgandan ölü taklidi yaparak kurtulduğunu ve bir çok kişinin bitişik atışla öldürücü noktalardan vurmasına rağmen saldırganın kendisini bacağından vurduğunu belirtti. İkinci bir kurşun olduğunu ancak bunun da telefonunu parçaladığını ve şans eseri hayatta olduğunu anlattı.

Deniz piyadesi çıktı

Sosyal medyanın bilinen komplo teoricileri ise olay anı ve sonrasında rahat tavırlarıyla dikkat çeken Jake Raak’ı büyüteç altına aldı. Pensilvanya’da küçük bir dükkan işlettiği öne sürülen Raak, ilk incelemede küçük yaşlarda özel eğitim almış bir komando çıktı. Raak, Valley Forge Askeri Akademisi’nde eğitim almış bir Amerikan Deniz Piyadesiydi. Aynı zamanda havacılık alanında askeri malzemeler üreten TECH Manufacturing Corp. adlı bir firmanın sahibiydi.

Haberin Devamı

Jason Bourne benzetmesi

İşte bu noktada Raak’la ilgili bir çok şüphe ortaya çıktı. Komplo teorisyenlerine göre Jake Raak profesyonel bir tetikçi hatta CIA ajanıydı. Kırgız ya da Uygurlu olduğu iddia edilen saldırgan içeride kendisine silah vermişti ve katliamı birlikte yapmışlardı. Ya da en azından organizasyona dahil bir elemandı. Saldırıdan kurtulan Suudi Arabistan vatandaşı Hassan Khashoggi, El Arabiya’ya verdiği röportajda Reina’da biri kadın 3 saldırganın ateş açtığını söylüyordu. Bunlar belki sadece komplo teorisi ya da bir ‘Jason Bourne’ filmi senaryosu olabilir. Ancak Jake Raak’la ilgili cevaplandırılması gereken birçok soru bulunuyor. İşte o sorular:

Haberin Devamı

Arkadaşları kim?

-Ambulansa taşınırken “bu çılgın insanlar geldi ve her şeye ateş etti” diyen Amerikalı, kaç kişi gördüğünün sorulması üzerine “Tek kişi gördüm, ateş edip saklanıyordu. AK 47’si vardı” dedi. Raak gerçekte kaç saldırgan gördü?

-Raak bacağından vurulduğu halde görüntülerde niçin pantolonunda ve üzerinde kan yoktu?

-Raak’ın vurulduklarını söylediği 7 arkadaşı kim? ABD’ye dönerken yaralanmayan iki arkadaşı neden uğurlamaya gelmedi?

-Yaralı olduğu halde neden hemen ertesi sabah apar topar ABD’ye döndü?

-Raak ikinci bir kurşunun cep telefonuna isabet ettiğini ve öyle kurtulduğunu söyledi. Ancak Youtube’ta komplo teorisyenlerinin yayınladığı görüntülerde AK 47 kurşunu en az 5 telefonu delip geçebiliyor.