Gazete Vatan Logo

İzmir'de en çok oylarını AK Parti arttırdı

İzmir'de en çok oylarını AK Parti arttırdı

İZMİR’de en çok oylarını artıran AK Parti oldu. 30 ilçenin tamamında oy artışı sağlayan parti, Kemalpaşa ve Torbalı’da 8 puanlık artışla rekor kırdı. Özellikle 2. bölgenin kırsalında MHP oylarının AK Parti’ye aktığı görüldü.

İzmir’de yarışa üç dönem kuralı dolan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın lokomotif adaylığı ile giren AK Parti oylarını 5 puan ile en çok artıran parti olmasıra rağmen sekiz olan milletvekili sayısını yükseltemedi. Yıldırım’ın koyduğu 1 milyon oy hedefi, 840 binde kaldı.

EN ÇOK ARTIŞ TORBALI VE KEMALPAŞA’DA

AK Parti İzmir 1. bölgede 7 Haziran’da yüzde 26 olan oyunu, 5 puan zıplatarak 31’e taşıdı. İzmir’de Torbalı, Menderes, Ödemiş, Kemalpaşa, Selçuk ve Kiraz’da yerel yönetimleri elinde bulunduran parti en çok oy artışını 8 puan ile Torbalı ve Kemalpaşa’da gerçekleştirdi. Kiraz, Kemalpaşa ve Torbalı’da birinci çıkan AK Parti, Menderes, Selçuk ve Ödemiş’te oylarını artırmasına rağmen CHP’nin gerisine düştü. AK Parti oylarını Menderes ve Kiraz’da 6 puan, Ödemiş’te 5 puan, Selçuk’ta 4 puan artırdı. İzmir’de 7 Haziran’a kıyasla her ilçede oylarını artıran AK Parti, Bayındır’da, Tire, Menemen’de 6, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Kınık, Karaburun, Karabağlar, Gaziemir, Buca 5 puan yükseldi. En düşük oy artışı 2 puanla Karşıyaka, Güzelbahçe ve Narlıdere oldu.

Haberin Devamı

KIRSALDA MHP OYLARI AK PARTİ’YE AKTI

MHP kırsalın ağırlıkta olduğu ikinci bölgede oylarını 3 puan eritti. Bergama, Beydağ, Kınık, Ödemiş, Kiraz, Kemalpaşa ve Tire’de MHP oyları AK Parti’ye kaydı. HDP birinci bölgede 1, ikinci bölgede 2 puan düştü.

"HEDEF İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’de 1 milyon oya ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İzmirli hemşehrilerimizin tercihi olmak güzel. Hedeflerimize ulaşmak için neler yapabiliriz bugünden itibaren bu çalışmayı başlatıyoruz. Biz İzmir için hedefler koyduk. Çok çalışacağımızın sözünü verdik, yaptıklarımızla bunu gösterdik. İzmirli ile daha çok temas kuracağız. ’İzmir vergide verdiğini yatırım olarak alamıyor’ yönünde eleştiriler yapıldı. Başbakanımız ’Ufuk şehir İzmir’ dedi. Anadolu’yu büyük bir yapı olarak düşünürsek İzmir, Akdeniz’e açılan balkondur. Biz İzmir yatırımlarımlarıyla o havzaya açılacağız. İzmirli olarak işimiz İzmir’in gelişiminden ekonomisinden en yüksek payını almasıdır."

Haberin Devamı