Gazete Vatan Logo

İYİ Parti'de deprem! Ümit Özdağ ihraç edilecek

İYİ Parti İstanbul Milletvekilli Ümit Özdağ canlı yayında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçlamasının ardından İYİ Parti'den büyük tepkiyle karşılaştı. İYİ Parti'de bugün toplanacak olan Başkanlık Divanı Toplantısı'nda Özdağ'ın partiden ihraç edilip edilmeyeceği de konuşulacak.

İYİ Parti'de deprem! Ümit Özdağ ihraç edilecek

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın kendi partisiyle ilgili sözleri siyaset gündeminde bomba etkisi yarattı. Konuyla ilgili önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener daha sonra ise İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Özdağ'a tepki gösterdi. İYİ Partililer ise Özdağ'ın partiden ihraç edilmesi için genel merkeze dilekçe gönederdi.

ÖZDAĞ PARTİDEN İHRAÇ EDİLECEK Mİ?

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, İYİ Parti'deki FETÖ depremiyle ilgili edindiği bilgileri açıklayarak, "İYİ Partide saat 17.00'de başkanlık divanı toplantısı olacak. Bu bir rutin toplantı ama Ümit Özdağ'ın açıklamaları sonrası ve kurultuya sonrası ilk toplantı olacak. Böyle bir döneme denk geldi. Toplantıda Ümit Özdağ'ın çıkışları değerlendirilecek. Edindiğim izlenimlere Ümit Özdağ'ın artık partiden ihraç edilmesi yönünde. Konuştuğum isimlerden İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, şunu ifade etti. 'İhraç edilmesini ben sahsen temenni ediyorum. Yaptığı karşılıksız bırakılacak bir şey değil.' aynen bu ifadeleri kullandı. Devrvişoğlu'na parti dışarıdan karıştırılyor mu? Bunun ile ilgili elinizde net bir şey var mı sorusuna,"Buldu değil ama işaretler var'dedi." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özdağ'ın iddialarıyla ilgili konuşmuştu. Akşener "Partimize operasyon yapılıyor" ifadelerini kullanmıştı.
"ÇOK BUYÜK BİR YALANCIDIR"
Akşener şunları söylemişti:
"Onu hep beraber göreceğiz. Benim, arkadaşlarımızın ne konuştuğu değil de bugün Bülent Turan'ın ne konuştuğu benim için önemli. Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik. Partimizin içinde de onu içselleştirmeye çalışıyoruz Bu yolculukta hatalar kusurlar oluyor ama büyük bir dikkatle, demokrasiyi, her şeye rağmen demokrasiyi istişareyi içselleştirmeye gayret ediyoruz.
Hepimiz otoriter sistemlerin içinden geliyoruz. Dolayısı ile hür iradeleriyle partimizde yönetimde, milletvekilliği görevinde bulunan bütün arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin partimize zenginlik kattığına inanıyorum. Ama ben Meral Akşener olarak, DYP Genel Başkan Yardımcılığını ve Bakanlığını yaptığım bir dönemde; 43 milletvekili DYP'den hangi şartlarda, nasıl ayrılmıştı onu biliyorum. Ve onun sonra Türkiye'de nelere mal olduğunu biliyorum.
Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum. Ama sayın Bülent Turan'ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Ve birden kendimi 1997'lerde 1998'lerde hissettim. Sayın Bülent Turan'ın yazdıklarına baktığımız zaman başka bir gözle inceleyeceğiz. Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Çünkü araştırma şirketlerinde 13-15 sonuçlarını bulunca, kış kışlığını yapar ama şimdi bakacağız duruma.
ÖZDAĞ'IN HDP İLE YAKINLAŞMA İDDİASI
O çok büyük bir yalandır, yalancıdır bunu söyleyen...
ÖZDAĞ AKŞENER AÇIKLAMASINA CEVAP VERDİ
İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, Meral Akşener’in kendisine yönelik sözlerine cevap verdi. Özdağ, “Parti içerisinde operasyon arayanlar İYİ Parti'nin son iki kongresinde kirli tezgahları kurgulayanlara, işbirlikçilerine ve bombanın pimini ilk çekenlere baksınlar” dedi.
ÖZDAĞ CANLI YAYINDA NE DEMİŞTİ?
CNN Türk'te Ahmet Hakan'n sunduğu Tarafsız Bölge programında konuşan İYİ Partili Ümit Özdağ, İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmişti. Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü Enver Altaylı'nın yeğeni olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, "Kendisi FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk iş adamları derneğinin başkan yardımcılığını yapmış." ifadelerini kullanmıştı. Kavuncu'nun bu görevi yıllarca yaptığını söyleyen Özdağ, 15 Temmuz'dan sonra devletin bu derneğin kapatılması için başvurduğunu ve derneğin kapatıldığını açıklamıştı. Özdağ'ın sözleri sonrası suç duyurusunda bulunulmuştu.
'MERAL AKŞENER'İN HABERİ VAR'
Öte yandan Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de durumdan haberdar olduğunu söylemişti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özdağ'ın iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu. Akşener "Partimize operasyon yapılıyor" ifadelerini kullanmıştı.
AA muhabirine konuşan Özdağ, "İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ'cü" söyleminin ardından partisinin İstanbul'daki 39 ilçe başkanının partiden ihraç edilmesi için imza verdiği iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.Olanları sadece izlediğini belirten Özdağ, "İlgilendiğim bir şey değil. Milletvekillerinde prosedür böyle işlemiyor. Ben partimdeyim bir yere gitmiyorum. İYİ Parti, iyi bir partidir ve ben İYİ Parti'de devam ediyorum." dedi.
"GENEL BAŞKAN'IN YETKİSİNDE"
İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda "oy verilmeyecekler" listesi iddialarıyla yaşanan tartışmanın ardından 3 haftadır partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup toplantısına katılmayan tepkili milletvekillerinden İsmail Koncuk da teşkilatların böyle bir talepte bulunmasının, bunun yerine getirileceği anlamı taşımadığını söyledi.Koncuk, Genel Başkan Meral Akşener ve divanın yetkisinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi:"Divana gelir, Genel Başkan değerlendirir. Bir soruşturmaya dönüşmesi için Genel Başkanın Merkez Disiplin Kuruluna yönlendirmesi lazım 'Değerlendirin, soruşturmayı başlatın' diye. Şu an böyle bir şey yok. Birileri başvurmuştur doğrudur, başvurabilir. Ama her başvuru disiplin soruşturması haline gelecek diye bir durum söz konusu değil. Herhangi bir üyemiz de başvurabilir, talepte bulunabilir."

Haberin Devamı