Gazete Vatan Logo

İyi ki reddettiniz

Savunma Sanayi Müsteşarı Demir, silahlı insansız hava aracı (İHA) gibi bazı projeleri onaylamadığı için Türkiye’yi kendi sistemlerini geliştirmeye yönelten ABD’ye teşekkür etti.

İyi ki reddettiniz

ABD’de temaslarda bulunan ve Washington’daki önemli düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi’nde konuşan Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Washington’ın bazı kritik projeleri reddetmesinin Ankara’yı söz konusu projeleri kendi başına yapmaya ittiğine işaret etti.

Atlantik Konseyi’nde “Türkiye’nin Savunma Sanayisi Politikası” başlıklı panelde konuşan Demir, “Burada kinayeli bir şey söylemek istemem ama ABD’nin onaylamadığı bazı projeler için teşekkür ediyorum, çünkü bu durum bizi kendi sistemlerimizi geliştirmeye yöneltti” şeklinde konuştu. Türkiye’nin terörle mücadelesinde zaman zaman ABD’den yeterli desteği görmediğini belirten Demir, “NATO üyesi Türkiye terörle mücadele ederken ABD Kongresi silahlı İHA ve bazı güdümlü mühimmatların satışında ayak diredi” dedi.

O defter kapandı

Türkiye’nin 2013 yılında karşılaştığı bu durumun ardından kendi silahlı İHA’larını üretmek için ciddi adımlar attığını aktaran Demir, bu tür sistemlerin üst düzeye gelmesinin zaman aldığını, ancak şu anda iyi bir noktada olduklarını ve silahlı İHA’ların artık kullanıldığını bildirdi. Türkiye’nin bundan sonra ABD’den silahlı İHA almayacağını da sözlerine ekleyen Demir, “Artık bizim açımızdan o defter kapandı.” dedi. ABD’nin ayak diremesinin Türkiye’yi kendi silahlarını yapmaktan alıkoymayacağını ifade eden Demir, Türkiye’nin 2020’de kendi savaş uçağını yapacak noktaya geleceğini vurguladı.

Haberin Devamı