Gazete Vatan Logo

İttifak olursa gücümüz artar

“24 Haziran’da MHP ile ittifak yaptık. Yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçek-leştirme imkanımız olabilir. Bu mümkün olursa iki partinin mahalli idarelerdeki gücünü artıracağına inanıyorum”

İttifak olursa gücümüz artar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşma yaptı. Önemli mesajlar veren Erdoğan, şunları söyledi…

YEREL SEÇİM SEFERBERLİĞİ: AK Parti olarak bu zorlu dönemi aşmanın mücadelesini verirken, 2019 mahalli seçimlerine de hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde milletimizden 5 yıllık yetki aldık. Mahalli seçimlerden de başarıyla çıkarak, 5 yıllık bir dönemde önümüzü gördüğümüzde, orta ve uzun vadeli projelerimize daha sıkı sarılma imkanı elde edeceğiz. Teşkilatlarımız şimdiden tüm güçlerini ve zamanlarını, mahalli seçimler için seferber etmeye başlamalı.

GÜÇLÜ İSİMLER: Mahalli seçimlerde de bütün oyunları bozmalıyız. O bakımdan, karşılığı olan güçlü isimlerle seçimlere gireceğiz. Sırtını partiye dayayarak değil, önce ‘benim karşılığım nedir...’ Ardından da tabii ki partinin adayı dürüst olacak, ehliyet, liyakat sahibi olacak, tevazu ehli olacak. Sevilen, takdir edilen isimler olacak. Bu isimlerle beraber Mart 2019 yerel seçimlerine gireceğiz. Aday belirleme çalışmalarını erken de olsa öne çekip çalışmaları ona göre yürüteceğiz.

Haberin Devamı

OKÇULAR TEPESİ: Gerek teşkilatlarla gerek diğer görevlerde bulunan hiçbir kişi genel merkezle istişare etmeden harekete geçmemeli. Her görev bizim için kıymetlidir. Hiçbirimiz okçular tepesini boş bırakmayacağız. Kendisine aday olduğu resmen tevdi edilene kadar, her arkadaşımızın mevcut görevlerini hakkıyla yerine getirmesi şarttır.

BAYRAK YARIŞI: Belediye başkanlarımızdan yeniden aday gösterilenler, zaten işlerine ve seçim çalışmalarına devam edecekler. Bayrak yarışında görev değişikliği durumu ortaya çıkan arkadaşlarımızın ise yeni belediye başkanı gelene kadar en küçük bir eksikliğe mahal vermeden vazifesini yürütmesi gerekmektedir. İhtiyaç duyulması halinde teşkilatlarımızı revize edebiliriz.

CUMHUR İTTİFAKI: 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığında ve Meclis’te MHP ile ittifak yapmıştık. Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkan olur mu bakacağız. Eğer böyle bir imkanı karşılıklı olarak hakikaten ortaya koyabilirsek biz birlikte bunu da değerlendiririz çünkü Cumhur İttifakı’ndaki dayanışmamız ne ise yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme imkanımız olabilir.

Haberin Devamı

LİDERLER KONUŞUR: Önce arkadaşlarımız ön görüşmelerini yapar, ardından da liderler olarak biz de oturup konuşuruz. Şayet bu mümkün olursa her iki partinin de mahalli idarelerdeki gücünü artıracağına inanıyorum.

İŞ BİLMEZ MUHALEFET: Önümüzdeki seçimleri iş bilmez muhalefet belediyelerinden milletimizi kurtarmanın bir fırsatı olarak görüyoruz. Batıda ana muhalefet partisi, doğuda bölücü örgütün güdümündeki parti pek çok belediyede adeta taş üstüne taş koymadan sırf ideolojik kamplaşmayla bugüne kadar yönetimde kalmayı başardı ama bu defa eğer biz doğru adaylarla, projelerle milletimizin karşısına çıkarsak işlerinin zor olduğunu düşünüyorum.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE ADAY OLANLAR: Şunu da açık söylüyorum, terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenler, kusura bakmasınlar bizden demokratik yaklaşım bekleyemezler. Zira biz bunun bedelini ağır ödedik.

Haberin Devamı

TSK’nın ihtiyacının % 65’ini karşılıyoruz

KENDİNE YETEN TÜRKİYE: Şu anda Türkiye’nin Cerablus’ta, Afrin’de verdiği mücadele, terörle verdiği mücadele biliniyor. Türkiye bütün bu mücadelelerle nereye geldi, görüyorsunuz. Bizim bu terörle mücadeleden yılacak bir halimiz yok. Göreve geldiğimizde, yüzde 20 gibi savunma sanayinde veya silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacını karşılarken, bugün yüzde 65 silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacını karşılar hale geldik. Bunlar durup dururken olmuyor, artık kendi kendine yeten Türkiye var, millet var.
BAŞIMIZI EĞDİREMEYECEKLER: Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, bu defa uluslararası alanda çeşitli engellemelerle, ayak oyunlarıyla karşı karşıya geldik. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir zaman başını eğdiremeyecekler. Başını yere eğdirmeden tüm bu sıkıntıları birer birer aşmayı nasıl başardıysak, bundan sonra da öyle başaracağız. AB zirvelerinden Davos hadisesine kadar, her yerde onurlu duruşumuzu ortaya koyduk.
Oyunlarını bozarız
DARBECİLERİ HAREKETE GEÇİRDİLER: Bizi sandıkta ve sahada yenemeyenler, yıllardır kolları ve kanatları altında besledikleri terör örgütlerini, darbecileri, cuntacıları harekete geçirdiler. Milletimizle birlikte bu oyunu da gördük, her birinin üstesinden geldik.
SALDIRDILAR: Son umutları 24 Haziran seçimleri idi, orada da beklediklerini bulamadılar. Her yerden saldırdılar ama yine beklediklerini alamadılar. Bunun üzerine milletimizin ekmeğine, yani ekonomimize göz dikecek kadar alçaldılar. Allah’ın izniyle biz bu oyunu da bozarız, mutlaka da bozacağız.
YANIMIZDAKİLER: Bu dönemler, bize karşı karınlarındaki hayasızlığı dökenleri tespit etme yanında, halisane bir şekilde yanımızda olanları da görme imkanı bulduğumuz dönemlerdir.
Okul kitabı sorunu yok
KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ: Okul kitaplarının basılamadığından sağlık ve ilaç hizmetlerinin aksayacağına kadar pek çok dedikodu üretiliyor. Okul kitapları meselesini dün Bakanımla da görüştük, biz çözdük. Bu ülkede çözülemeyecek bir şey yok. Herkes kendini aldatıyor. Burası bir kabile devleti değil.
ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIZ: Biz döviz möviz, dolar molar bunların hepsini aşacağız. Allah’ın izniyle 2019 bu noktada başka olacak. Bunu da başaracağız. Görüşmelerimiz var. Şu anda birçok liderle oturup konuşuyoruz. Burada da önemli adımları atacağız.
İLAÇLAR BİTMEDİ: Halbuki ne okul kitaplarında ne sağlıkta ne ilaçta ne de diğer hizmetlerde bir sıkıntı. Diyorlar ki ‘İlaçlar yok, bitti.’ Sayın Bakan bitti mi ilaçlar? Yok böyle bir şey.

Haberin Devamı