Gazete Vatan Logo

İsveç’in sınır dışı ettiği Afgan’ı Türkler kurtardı!

Göteborg-İstanbul uçağıyla sınır dışı edilen Afgan mülteci için eylem yapan İsveçli aktiviste Türk yolcular ‘Onu ölüme gönderemezsiniz’ diye alkışlarla destek verdi

İsveç’in sınır dışı ettiği Afgan’ı Türkler kurtardı!

İSVEÇ’in Göteborg kentinden Afgan bir göçmenin sınır dışı edilmesine, bindiği uçaktaki Türk yolcular engel oldu. Yerel basın, önceki gün Landvetter Havalimanı’ndan Göteborg-İstanbul seferini yapan ve ülkesine sınır dışı edilecek 52 yaşındaki bir Afgan göçmeni taşıyan uçağın, 21 yaşındaki İsveçli aktivist Elin Ersson’un protestosu nedeniyle bir saat rötar yaptığını duyurdu.

Aktivistten canlı yayın

Sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabı üzerinden canlı yayın yapan Ersson, göçmene yapılanın tamamen yasa dışı olduğunu savunarak sınır dışı kararının durdurulmasını istedi.

“Afganistan’da savaş var. Bu sığınmacıyı ölüme gönderiyorlar, buna izin vermeyeceğim” ifadelerini kullanan Ersson’un eylemine diğer yolculardan da destek geldi. Kabin görevlilerinin aktiviste müdahale etmeye çalışmasının ardından Türk yolcular da olaya tepki gösterdi.

Türk bir yolcunun “Ya o sığınmacı gönderilmesin ve uçaktan insin ya da hep beraber biz de inelim. Sığınmacıyı ölüme göndermezsiniz” şeklindeki uyarısı üzerine diğer Türk yolcular da alkışlarla Ersson’a destek verdi. Bu destek karşısında duygulanarak ağlayan aktivist, “Türk yolcular bana destek veriyor. Onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Uçaktan indirildi

sveç Ulaştırma Güvenlik Dairesi (Swedavia) Basın Sözcüsü Hans Uhrus, Türk yolcuların da kadına destek vermesi sonucu aktivist ve Afgan sığınmacının uçaktan indirildiğini, uçağın da bir saat rötardan sonra havalanarak yoluna devam ettiğini açıkladı.