Gazete Vatan Logo

İstinye geceleri şenleniyor

Enka Kültür ve Sanat, kış sezonuna başladı. Resitaller ve tiyatro oyunlarıyla dolu iki aylık programda, yerli sanatçıların yanı sıra, İtalyan ve Rus konuklar da var...

Enka Kültür ve Sanat'ın 16 yıldır sürdürdüğü etkinlikleri Enka Vakfı Sadi Gülçelik Spor Sitesi'nde yer alan Enka Oditoryum'da, salı aksamı Brahms Trio konseriyle başladı. Kasım ayında sanatseverler için dolu dolu bir program hazırlayan Enka'da 9 Kasım Salı günü saat 20.00'de Ankara Ekin Tiyatrosu, Raşit Çelikezer'in yazıp yönettiği "Hiçbir Şey" adlı oyunu sahneleyecek. Oyun, çocuğuna baba arayan aşık genç kadınla, babasının parasını kumarda yok eden genç ve para hırsı içinde mali danışmanlık bürosunu yaşatmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Yerler numarasız olduğu için mutlaka önceden rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Enka'da iki ay boyunca sizi bekleyen etkinlikler ise şöyle:

Enka'da bu ay neler izleyeceğiz?
* 23 Kasım Salı 20.00'de ise Roma'dan Teatro Vascello'nun sunacağı "Women of Trachis - Le
Trachinie" (Trakhis Kadınları) adlı oyun tiyatroseverlerle buluşacak.

* 30 Kasım Salı günü 20.00'de Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu "Kiralık Daire" adlı yeni oyunlarım sahneleyecek. 3 perdelik komedide evini kiralamak isterken birkaç kişiye birden söz verip evde hepsiyle bir araya gelen aile reisinin başından geçenler konu ediliyor.

* 7 Aralık Salı günü 20.00'de Clara Schumann eserlerinden oluşan bir konser yer alacak. Konserde Ezgi Saydam (mezzo-soprano), Leyla Yenisey Artay (piyano), Aida Boydağ (keman), Sevil Gökdağ (viyolonsel) yer alıyor.

* 14 Aralık Salı 20.00'de Ve Diğer Şeyler Topluluğu "Aksak İstanbul Hikayeleri" adlı oyunlarını sahneleyecek. Birbirleriyle bağlantılı 12 ayrı karakter ve onların parçalanmış 12 farklı monologu...

* 21 Aralık 2004 Salı 20.00'de Semaver Kumpanya, "Diktat" adlı yeni oyunlarını sahneleyecek. Oyun, iç savaş sonrası ayrı saflarda çarpışmış iki kardeşin yirmi beş yıl sonra karşılaşmalarını ve hesaplaşmalarını anlatıyor.

Enka Kültür ve Sanat Enka Vakfı: Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye. Tel: (0212) 276 22 14

Haberin Devamı